Adıyaman'da 'İşkur Kariyer Günleri' Başladı

Adıyaman'da, İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından kariyer günleri düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleşen ve Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Hizmet Merkezi'nin destek verdiği programda genç girişimciler, akademisyen, bürokrat ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
Vali Mahmut Demirtaş, programdaki konuşmasında, işsizliğin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın en önemli sorunu olduğunu söyledi.

İş bulmak için diploma sahibi olmanını artık yeterli olmadığını belirten Vali Demirtaş, "Bireylerin, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelere bağlı olarak değişken hale gelen bir iş gücü piyasasında rekabet edebilmeleri ve ekonomik seviyelerini koruyabilmeleri için kendilerini yenilemeleri gerekiyor" dedi.

Devletin başta üniversiteler olmak üzere birçok kurumla işbirliği yaparak güzel imkanlar sunduğunu ifade eden Demirtaş, gençlerin de bu fırsatı iyi kullanması gerektiğini vurguladı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü de bu tür etkinliklerin toplumun müreffeh seviyesinin yükselmesi için önemli olduğunu ve girişimci ruha sahip gençler yetiştirmeleri gerektiğini dile getirdi.
İŞKUR İl Müdürü Ramazan Tatar ise iş verenlerle iş arayanları buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

KOSGEB Adıyaman Hizmet Merkezi Müdürü Adnan Akyüz de "Girişimcilik ve KOSGEB" konulu bir sunum yaptı.
Konuşmaların ardından girişimcilik kursunda başarılı olanlara sertifikaları verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile