Adiyaman'da, Istiklal Marsi Kabulünün 101. Yili Kutlandi

Adiyaman'da, Istiklal Marsi Kabulünün 101. Yili Kutlandi

Istiklal Marsi’nin TBMM’de kabulünün 101. yil dönümü ve vatan sairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programi Adiyaman’da çesitli etkinliklerle gerçeklestirildi.

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlügü konferans salonunda gerçeklesen programa Vali Mahmut Çuhadar, Milletvekili Yakup Tas, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, siyasi parti baskanlari, Il Jandarma Komutani Albay Bilgihan Yesilyurt, Il Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder, Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi, bazi kurum amirleri, STK baskanlari, ögretmen ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasinin yapan Il Milli Egitim Müdürü Ramazan Asçi, “Ömrünü vatanina ve milletine adayan Mehmet Akif, Istiklal Marsi ile milletimizin duygu ve düsüncelerine en iyi sekilde tercüman olup oldukça güzel ifade etmistir. Istiklal Marsi onun kaleminden çikip milletimize mal olmustur” dedi.

Belediye Baskani Süleyman Kilinç ise, “Istiklal Marsi bir nevi bizim milli mutabakat metnidir. Herkesin kendini orada buldugu, herkesin kendini orada ifade edebildigi bir marstir. Istiklal Marsi millet olarak birligimizi, beraberligimizi ve kardesligimizi pekistiriyor. Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Istiklal Marsi’nin Sairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Istiklal Savasi’nin tüm kahramanlarini rahmet, minnet ve sükranla aniyorum” seklinde konustu.

Bagimsizligin sembolü olan Istiklal Marsimizin kabulünün 101. yilini idrak ettiklerini belirten Vali Mahmut Çuhadar ise, “Istiklal Marsi, yokluklarin içinden bir dünya devleti çikaran neslin ürünüdür. Para yoksa bulunur, ordu yoksa kurulur diyen ecdadimizin eseridir o mars. Namusumuzun, mukaddesatimizin ve ülkemizin serefidir o mars. Bugün bizlere ve gençlerimize düsen kahraman ecdadimizin nice sehitler vererek kurdugu bu ülkenin bayragini daha yükseklere çikarmak ve ülkemizi bilimle teknikle daha da ileriye tasimaktir. Büyük vatan sairimizin dedigi gibi Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin. Milli marsimizin kabulünün 101. yildönümünde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan sairimiz Mehmet Akif Ersoy ve Istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarini rahmet, minnet ve saygiyla aniyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan ögrenciler tarafindan siirler okunurken Altinsehir Anaokulu ögrencisi Elif Sena Yetisgin tarafindan Istiklal Marsi’nin 10 kitasinin ezbere okunmasi salonda büyük alkis aldi.

Program, Altinsehir Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan siirlerin okunmasinin ardindan ögrencilerin tiyatro, sarki ve oyun sunumlariyla devam etti.

Program, 12 Mart Istiklal Marsinin kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konulu düzenlenen siir, resim ve kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyeleri tarafindan hediyeleri verilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile