Adiyaman'da Kalici Konutlarin Yapimi Hizla Sürüyor

Adiyaman'da Kalici Konutlarin Yapimi Hizla Sürüyor

Adiyaman’da 16 bin 433 konutun yapilacagi Indere (Zey) Bölgesinde onlarca is makinesi hiz kesmeden çalisiyor.

2 bin dönüm alan üzerinde onlarca is makinesi ve yüzlerce isçi, depremzedelere kalici konutlari bir an önce hazir etmek için çalisiyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanliginin TOKI ve Emlak Konut koordinesinde yapimi süren kalici konutlar hizla ilerliyor.

Adiyaman Valisi Asman Varol, Indere (Zey) bölgesine yapilan kalici konutlarda incelemede bulundu. Konutlardan bazilarinda sona yaklasilirken, Vali Osman Varol müteahhit firma yetkililerinden çalismalar ile ilgili bilgi aldi.

Gazetecilere açiklamada bulunan Vali Osman Varol, “Indere bölgesinde depremzede vatandaslarimiz için insa ettigimiz kalici konutlar tüm hiziyla, tüm etkinligiyle, tüm verimliligiyle devam ediyor. 826 blok halinde 16 bin 433 konutumuzun insaati sürüyor. Bloklarimizin önemli bir bölümünün temel çalismalari basladi.

Burasi çok kayalik bir bölge oldugu için kirma ile temel açmak mümkün olmuyor. Onun için zaman zaman arkadaslarimiz patlatma yöntemini kullaniyor. Tüm gayemiz vatandaslarimizin kalici konutlara biran önce kavusmasi ve vatandaslarimizi hak ettikleri konforlu yasama, refaha biran önce kavusturmak. Bunun içinde burada 3 tane firma bu konutlarin insasi için çok genis bir santiye alaninda çalismalarini sürdürüyor. Buradan özellikle hem sehrin kuzey bölgesinde sehre yukaridan bakan havadar bölge olmasi hem de zemininin kayalik olmasi itibariyle çok güzel bir yasam alani olusacak. Konutlarimiz son teknige göre, tünel kalip seklinde son insaat teknigine göre insa ediyoruz. Bu anlamda da bundan sonra da Allah vermesin ama olabilecek afetlere de çok dayanikli konutlar olacak. Insallah en kisa zamanda bu çalismalari bitirip konutlari vatandaslarimiza teslim etmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile