Adiyaman'da Muhtarlar Günü Kutlaniyor

Adiyaman'da Muhtarlar Günü Kutlaniyor

19 Ekim Muhtarlar Günü, Adiyaman’da Hükümet Konagi Bahçesindeki Atatürk Aniti’na çelenk sunulmasiyla basladi.

Adiyaman Köy ve Mahalle Muhtarlari Mesleki Dayanisma Dernegi Baskani Abdulkadir Geylani Tas ve Adiyaman Köy ve Mahalle Muhtarlari Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Mustafa Ilik ile birlikte yaklasik 40 muhtar, çelenk sunumunun ardindan Vali Mahmut Çuhadar’i ziyaret etti.

Muhtarlar Günü dolayisiyla köy ve mahalle muhtarlarinin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak belirlenmesinin muhtarlarimiza verilen önemin bir göstergesi oldugunu ifade etti.

Muhtarlarin, vatandaslarla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi gördügünü belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Muhtarlarimiz devletimizin uç beyleri ve devletin yönetim idaresinin basladigi noktadir. Bundan dolayi yerel demokrasinin en önemli temsilcilerinden olan muhtarlarimizi önemsiyoruz. Sizlerin sahsinda tüm muhtarlarimizin ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Mesai arkadasi olarak gördügümüz muhtarlarimiz, köy ve mahallelerimizde bizlerin gözü kulagidir. Her zaman yapacagimiz istisare ve dogru tespitlerle en ücra köseye varincaya kadar vatandaslarimiza hizmet etmek için muhtarlarimizla birlikte çalismaya devam edecegiz. Özellikle son iki yildir tüm dünyayi ve ülkemizi de etkisi altina alan pandemi ile mücadele kapsaminda vatandaslarimizin sagliginin korunmasi noktasinda tüm muhtarlarimiz büyük bir özveriyle görev yapti. Kendilerine tesekkür ediyorum. Bu vesileyle demokrasi zincirinin ilk halkasini olusturan, devlet ve millet arasindaki en güçlü köprüyü teskil eden tüm muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, kendilerine saglik, mutluluk ve görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla gerçeklesen ziyarette Vali Çuhadar, köy ve mahalle muhtarlarini tek tek dinleyerek muhtarlar tarafindan dile getirilen sorun ve taleplerle ilgili notlar aldi.

Adiyaman Köy ve Mahalle Muhtarlari Mesleki Dayanisma Dernegi Baskani Abdulkadir Geylani Tas, yaptigi açiklamada, “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden muhtarlik müessesesi 191 yasindadir. Muhtarlarimiz, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci rol oynarken, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmektedir. Türkiye’de 6’incisini kutladigimiz muhtarlar günümüz yüregimizdeki bütün dualarimiz, ülkemizin huzuru, güvenligi ve selameti için gece gündüz demeden ülke sinirlari veya sinirlari disinda görev yapan kahraman silahli kuvvetler mensuplarina gönderiyor ve onlari cani gönülden selamliyoruz. Her zaman her yerde onlarla birlikte oldugumuzun bilinmesini istiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile