Grant İsias Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya çiftçilerin yanı sıra tarım tüccarları ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan katılım gerçekleşti. İl Tarım Müdürü Erdal Özer, Çevre ve Orman Müdürü Harun Dindar, UNDP yetkilisi ve proje lideri Conract Thimmin ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Başkanı Atilla Erdem'in de katıldığı çalıştayda organik tarımla ilgili yol haritası belirlenmeye çalışıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İl Tarım Müdürü Özer, organik tarımın dünyada 1910'lu yıllarda başladığını, 1970'li yıllarda önem kazandığını ve ülkemizde ise 1985 yılından itibaren çalışmaların başladığını ifade etti. Adıyaman'ın organik tarıma en uygun illerden birisi olduğunu dile getiren Özer, Adıyaman'ın çıkmaz sokak olmasının organik tarım açısından avantaj olduğunu kaydetti. Özer, "Adıyaman'da organik tarım ile ilgili yeni şirketler kuruluyor. Adıyaman'da 244 çiftçi 8 bin 144 dönümlük arazide
organik tarım yapmaktadır. Bunun yanında Nemrut Dağı bölgesinde organik tarım yapılmasıyla ilgili çalışma başlattık. Adıyaman'da organik tarımın gelişmesi ırgat kenti olmaktan ilimizi kurtaracaktır. Organik tarım beden işçiliğini fazla istiyor. Adıyaman'da organik tarımın gelişeceğini ümit ediyorum" dedi.
UNDP yetkilisi ve proje lideri Conract Thimmin ise, GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından organik tarımla ilgili daha önceden değer zinciri yönünde çalışma yaptığını belirterek, çalıştayın amacının yol haritasını belirlemek olduğunu söyledi. Thimmin, küme geliştirmenin sadece araştırma ve geliştirmecilerle olmayacağını ve bu çalıştaya çiftçinin ve tüccarın da katılmasının gerekliliğinin önemine işaret ederek, projenin 2011 yılı Mart ayında son bulacağını dile getirdi.
Ekolojik Tarım Organizasyonu Başkanı Atilla Erdem, katılımcılara slayt eşliğinde organik tarımla ilgili sunum yaptı.
Adıyaman'da Organik Tarım Çalıştayı Düzenlendi
Adıyaman'da, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen 'GAP Organik Tarım Küme Geliştirme Projesi' kapsamında çalıştay yapıldı.