Adiyaman'da Tarihi Konaklar Restore Ediliyor

Adiyaman'da Tarihi Konaklar Restore Ediliyor

Adiyaman Belediyesi, kültürel varliklari korumak ve yasatmak adina baslattigi projede il merkezindeki tarihi konaklarin restorasyonunu gerçeklestirmeye devam ediyor.

Adiyaman’da tarihi ve kültürel mirasi koruma çerçevesinde özellikle turizm potansiyeli bakimindan tesvik edici dokularin aslina uygun sekilde bakim ve onarim çalismalari, Adiyaman Belediyesi tarafindan kültürel varliklari korumak ve yasatmak adina baslatilan proje ile beraber Adiyaman Belediyesi çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Kültürel mirasimizin korunmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi amaciyla Adiyaman’ da sivil mimari örneklerinden olan Talat Efendi Konagi ve Mehmet Aga Konagi’nin yapim ihalesi ve restorasyonu Adiyaman Belediyesinin girisimleriyle, Sanliurfa Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügüne sunulan ihale projesi onaylandi.

Adiyaman’in Kap Cami Mahallesinde bulunan Mehmet Efendi Konagi Yapim Ihalesi bugün gerçeklestirildi ve Imamaga Mahallesindeki Talat Efendi Konaginin Yapim Projesi ise onaylandi.

Yakinda yapim ihalesi tarihi belirlenecek olan tarihi yerlerin restore çalismalari kent merkezinin kültürel kimliginin korunmasinda önemli roller üstlenecek.

Proje çalismalarinda yer alan yetkililer yaptiklari açiklamada, “Sehrimizin kültürel varliklarini yasatmak adina baslatilan proje çalismalarina tarihi yapilarin asli seklini korumak için titizlikle devam ediyoruz. Kültürel varliklarimizin, gelecek nesillere aktarilmasi hususunda hepimiz üzerimize düsen sorumluluklarimizi yerine getirmeliyiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile