Adıyaman’da Tekstil ve Konfeksiyon Çalıştayı Düzenlendi

Adıyaman’da Tekstil ve Konfeksiyon Çalıştayı Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesinde ‘Adıyaman Çevresi Tekstil-Konfeksiyon ve Yeni Sektörel Gelişimlere Destek’ çalıştayı düzenlendi.


Adıyaman Üniversitesi ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu işbirliği ile ‘1. Adıyaman Çevresi Tekstil-Konfeksiyon ve Yeni Sektörel Gelişimlere Destek Çalıştayı’, üniversitenin Vehbi Koç Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Çalıştaya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Moda Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, üniversite akademik ve idari personeli, STK temsilcileri ve tekstil sektöründe faaliyet yürüten sanayiciler katıldı.

Adıyaman ve çevresindeki kurulu faal tekstil- konfeksiyon ve diğer sanayi dallarına alternatif yeni sektörlerin oluşturulması ve bunların dünya ile rekabette başarılı olmaları için, vasıflı, farklı, inovatif ürünler üretiminde, ileri teknoloji tercihi ile yeterli sermaye temini, işletme faaliyetlerine destek finans sağlanmasının önemine vurgu yapılan ve sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı çalıştay iki gün sürdü.

Açış konuşmasını yapan Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tasmacı, çalıştayın ülkeye, bölgeye, Adıyaman’a, üniversiteye ve sanayicilere hayırlı olmasını diledi.

Tasmacı, “Adıyaman Üniversitesi çatısı altında Adıyamanlılarla bütünleşmek, sanayicisi ile bir araya gelmek, ülkenin sorunlarını burada beraberce çözmek ve bu bölgenin daha ileriye giderek gelişmesini görmek için bu çalıştayı düzenledik” dedi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, Adıyaman’da tekstil sektörünün sanayide lokomotif olduğuna vurgu yaparak, “Organize Sanayi Bölgesinde çalışan 5 bine yakın insanın yüzde 70’i konfeksiyon ve tekstilde çalışıyor. Organize sanayide çalışan insan sayısını arttırmak ve ilin ekonomisini canlı tutmak için bu tür çalıştaylara önem vermemiz gerekiyor” diyerek çalıştayın önemine vurgu yaptı.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu başkanı Hüseyin Öztürk de, “Çalıştayın Bugün Adıyaman’da yapılması Adıyaman için önemli bir başlangıç olarak görülmelidir” diyerek sanayinin kent için önemine vurgu yaptı ve bazı başarı örnekler verdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, “Üniversitemizde daha önce çok sayıda çalıştay gerçekleştirdik. Gerek ticaret gerekse sanayi alanında birçok sektör temsilcisini üniversitemize bu salona getirdik. Şuan gerçekleştirdiğimiz çalıştayın da önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Adıyaman üniversitesi olarak sanayinin gelişimine verdiğimiz önemden dolayı merkezi laboratuvarımızı ve bütün bölümlerimizi cihaz ve makine alarak donattık. Birçok büyük üniversitelerle yarışır duruma geldik. Geçen yıl araştırma fonumuzda toplamda 111 projeyi destekledik. Büyük olarak bildiğimiz üniversitelere sorduğumuzda ancak 50-60 proje desteklemiş olduklarını öğreniyoruz. Dünyada geçen yıl itibariyle 1142. Türkiye’de 180 üniversite arasında 28. sırada yer aldık. Fizik bilimleri alanında Dünya’da 566. Sıradayız. NASA ile CERN ile çalışıyor ve Türkiye’de 15. Sırada yer alıyoruz. Donanımları ile tam, projeci bir Adıyaman üniversitesi geliyor. Birçok gösterge Dünya üniversitesi olduğumuzu gösteriyor. Önemli adımlar atarak kendimizden emin bir şekilde ilerlemekteyiz. Durmayacağız çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu çalışmaların neticesinde Adıyaman üniversitesi Model bir dünya üniversitesi olacak. Mühendislik Fakültemiz 2012 yılında kuruldu ve bu yıl itibariyle 7 bölümünüz aktif hale gelecektir. Bu 7 bölüm önemli bir görev üstlenmiş durumda” dedi.

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu ise, Adıyaman’a gelebilecek sanayicilere büyük önem verdiklerini, çalıştayın düzenleyenlere teşekkür ederek, “Rekabet şansımızın fazla olması için sanayicilerimizin sürekli yenilik içerisinde olup tüm yeniliklere önem vermesi gerekiyor. Sanayicinin kendini geliştirmesi, işletmesini büyütmesi, işsizliği de büyük oranda çözeceğinden sanayi ilin ekonomisi ile doğrudan orantılıdır” dedi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, “Bu Çalıştay bir başlangıçtır. Bundan sonra bu çalıştay iyi bir örnek olur. Daha iyiye daha güzele nasıl ulaşabiliriz nasıl daha güzel işler yapabiliriz üretimimizi ve ihracatımızı nasıl daha iyi arttırabiliriz daha iyi bir pazarlamaya nasıl ulaşabiliriz. Burada tecrübesi olan hocalarımızla birlikte pazarlama ve ihracatta güzel noktalarda olan işadamlarımız paylaşacakları ile bizlere örnek olurlar. Bu Çalıştay Üniversite-Sanayi işbirliği için hayati bir önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Katılımcılara yapılan plaket takdiminin ardından Çalıştayın sunumlarına geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile