Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman'da ilk ve ortaöğretim okullularında görev yapan 30 öğretmene, teorik ve uygulamalı proje döngüsü eğitimi eğitimi verildi.

Erasmus Plus Ana Eylem 1 Hareketlilik Projesi kapsamında, Adıyaman Valiliği koordinesinde ve İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın (İKA) desteğiyle verilen eğitimlerde öğretmenlere teorik ve uygulamalı proje döngüsü hakkında bilgiler verildi.

Vali Yardımcısı Murat Süzen yaptığı açıklamada, projenin amacının öğretmenlere yeni ufuklar kazandırarak onların proje kültürünü geliştirmek ve proje yazma kapasitelerini artırmak olduğunu söyledi.

Bu eğitimlere katılarak öğretmenlerle toplantılar yaptıklarını belirten Süzen, "Proje eğitimine katılan 30 öğretmenimiz Erasmus Plus Ana Eylem 1 Hareketlilik projesi kapsamında 22 adet proje hazırladı. Geçen yıllarla kıyasladığımızda proje hazırlama kültürünün geliştiğini görüyoruz" dedi.

Öğretmenlere verilen eğitimle Adıyaman'nın proje üretme konusunda üst seviyelere çıkacağını ifade eden Süzen, öğretmenlerin üretecekleri projelerle kentte daha fazla maddi kaynak çekileceğini ve projelerle güzel sonuçlar alınacağını dile getirdi

- Zirai don uyarısı
Gıda, Tarım ve Hay İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte 30 ve 31 Mart tarihlerinde zirai don yaşanacağı bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Meteoroloji İl Müdürlüğü vermiş olduğu bilgiye göre 30-31 Mart geceleri hava sıcaklığı 0 ile -4 derece arasında olacaktır. Çiftçilerimizin görülmesi muhtemel don olayına karşı gerekli tedbirleri alması gerekmektedir. Önemle duyurulur"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile