Adıyaman Devlet Hastanesi İnşaatı

Adıyaman'da inşaatı tamamlanmak üzere olan Devlet Hastanesi binasının üç ay sonra hizmete girmesi bekleniyor.

İnşaatı bitmek üzere olan 400 yataklı yeni Devlet Hastenesi binasına gelen Vali Mahmut Demirtaş, beraberindeki Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, İl Sağlık Müdürü Emin Taş ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Şen ile birlikte incelemelerde bulundu.
Hastane binasının son durumuyla ilgili Sağlık Müdürü Taş'tan bilgi alan Vali Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, hastanenin 56 dönümlük arazi üzerine inşa edildiğini ve 84 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını söyledi.

Hastane bünyesinde 100'den fazla poliklinik odası bulunacağını belirten Vali Demirtaş, "Bunlarla birlikte 15 ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, yanık ünitesi, hemodiyaliz birimi, nükleer tıp, müştemilatlı bir acil servis ve bütün birimleriyle gelişmiş tıp teknolojisinin en son imkanlarını içerisinde barındıran bir sağlık tesisine sahiptir. Hastanemiz modern mimariyle inşa edilmiş, çağın en son sistemleriyle iç donanımı yapılmaktadır."
Hastanenin Temmuz ayının ilk haftasında hizmet vermeye başlamasını umduklarını ifade eden Vali Demirtaş, hastanenin faaliyete geçmesiyle birlikte vatandaşlara daha nezih ve daha geniş sağlık hizmeti verileceğini kaydetti.

Son yıllarda Türkiye'de sağlık alanında yaşanan değişim ve dönüşümle birlikte Adıyaman'da da sağlık alanında büyük ilerlemelerin yaşandığını vurgulayan Vali Demirtaş, şöyle konuştu:
"Hükümetimizin ülkemiz genelinde başlatmış olduğu sağlıkta değişim ve dönüşüm programı kapsamında Adıyaman'da da büyük değişim ve dönüşümler yaşanmaktadır. Bu değişim ve dönüşümler sonucunda ilimizde vatandaşlarımızın sağlığa erişimi kolaylaşmış, sağlık hizmetlerinden memnuniyeti artmıştır. 400 hastanemizin bitirilerek hizmete sunulmasıyla birlikte uzun vadede ilimizin sağlık alt yapısı tamamlanmış olacak ve bununla birlikte ilimiz sağlık alanında bölgeye hitap ederek Türkiye'nin sağlık alanında standardı en yüksek illerden biri olacaktır"
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile