Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirecek

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Dr. Talat Küçük, Türkiye’de ilk defa içerisinde ameliyathane, yoğun bakım, yataklı servis olacak şekilde tam teşekküllü kronik yara bakım merkezinin açılacağını söyledi.

Hastane Yöneticisi Dr. Talat Küçük, Kamu Hastaneleri Birliği’nin (KHK) kurulmasıyla birlikte Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hastaları misafir kabul etmeyi prensip edinip, kaliteli ve güvenilir hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Dr. Küçük beraberinde, Hastane Başhekimi Yrd. Doç Dr. Servet Kölgelier, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Ali Kaplan, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Halil İbrahim Kaya ve Sağlık Hizmetleri Müdürü Süheyla Şengül ile beraber basın açıklaması yaptı.

Dr. Talat Küçük, hastanede otelcilik hizmetlerinin başladığını vurgulayarak, kronik yara bakım merkezinin ise yaklaşık 1 buçuk ay içerisinde açılacağını ifade etti.

Modern tıbbın her alanında hasta memnuniyetini artırmak, nitelikli ve deneyimli personellerle lider uygulamalara imza atmak için çeşitli çalışmalar ve yatırımlar yaptıklarını kaydeden küçük, şunları söyledi:
“Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 (eski 82. Yıl Devlet Hastanesi) binasının boşalan idari bölüme Kronik Yara Bakım Merkezi açacağız. Bu merkezimiz kısa bir süre içinde hastalarımıza hizmet vermeye başlayacak olup; Türkiye de bir ilk olacaktır. Hastalarımızın tedavi planlaması hekimlerden oluşturulmuş ‘hasta değerlendirme konseyi’ tarafından yapılacaktır. Tüm doktorlarımız mevcuttur. Merkezin içinde ameliyathane, yoğun bakım, yataklı servis olacak şekilde tam teşekküllü kronik yara bakım merkezi için çalışmalarına başlanmıştır. Diğer taraftan hastanelerimizde otelcilik hizmetlerini geliştirerek, yenilikler yaptık. Daha önce 32 personel görevliyken şu anda 78 personel görevlendirilmiş olup otelcilik hizmetlerine kısmen geçilmiş olup, profesyonel anlamdaki otelcilik hizmetine geçişle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Hastaların karşılanmasında, bilgilendirilmesinde, yönlendirilmesinde ve engelli hastalarımızın daha iyi hizmet alması için gerekli ulaşım ve yardımları sağlamaktadır. Yemeklerde tabldot tabaklardan termobaks kapalı tepsilere geçilerek özel izolasyonu sayesinde, sıcaklar sıcak, soğuklar soğuk olarak muhafaza edilerek, tepsi ve kapak kapandıktan sonra, dışarı ile hiçbir bağlantı olmayacağından, yemeklerin hijyenik ve ısı korumalı şekilde hastalara sunulması sağlanmıştır. Yemekhanemizin alan yetersizliğini gidermek amacıyla yeni bir yemekhane bölümü açılarak personellerimizin daha nezih bir ortamda yemek yemeleri sağlandı. Sıvı gıdalarımız özel ambalajında kapalı kaplarda TSE standartlarına uygun olarak hizmete sunulmuştur. Sosyal çalışmacılarımız ve psikologlarımızdan oluşmuş bir ekip oluşturularak yatan hasta ve hasta yakınlarımıza psikolojik ve sosyal destek verilmektedir.”
Küçük, konuşmasında kardiyoloji servisi ve anjiyo ünitesinin açılmasıyla birlikte şu ana kadar 3 bin 43 anjiyo yapıldığını, yalnızca kalp değil beyin, boyun ve ekstremite damar tıkanıklarına müdahale edildiğini belirtti.

Küçük, kardiyo vasküler cerrahiye (açık kalp ameliyatlarına) başlanıldığını ve şu ana kadar 102 kere açık kalp ameliyatının yapıldığını aktararak, Türkiye’de gelişmiş hastanelerde yapılan tüm açık kalp ameliyatlarının hastanede yapılmaya başlanıldığını kaydetti.

Acil servislerde triaja uygun hasta sınıflandırmaları yapıldığını, çocuk cerrahisi, kulak burun boğaz kliniklerinde endovizyon sisteminin gelmesiyle birlikte il dışına sevklerde yüzde 33,7 azalma olduğu dile getiren Küçük, kalite ve eğitime önem verdiklerini vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile