Adıyaman Kmm Haziran Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Adıyaman Küçük Millet Meclisi (KMM) Haziran ayı toplantısında Gazze'ye uygulanan ambargo ve Adıyaman'ın Depremselliği konusu ele alındı.

  Adıyaman belediye meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda genel gündem olarak ' Gazze ' de Ambargo Krizi Ne Yapılmalı? " , yerel konu olarak ise , ' Adıyaman Depremselliği ve Deprem Bilincinin Oluşturulması " konuları ele alındı . Emekli Başsavcı Sacit Karasu tarafından yönetilen toplantıda , Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal , Gazze ' ye giden gemiye yapılan saldırıyı anlattı .
Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal , beklemedikleri bir saldırı ile karşılaştıklarını vurgulayarak , arızalan iki geminin sabotaj sonucu arızalandığını tahmin ettiklerini söyledi .
Ünsal , " Sabah namazı vakti saldırıya uğradık . Uluslararası sularda bulunan bütün ülkelere 12 . 000 milden fazla yaklaşılmaz . Eğer ülkeler bir tehdit algılaması içinde olursa bunu 20 . 000 mile çıkarma hakkı vardır . Ama biz 74 . 000 milde baskına uğradık . 5 ay önce karadan yardımları içeri soktuk . Bu ambargoyu karadan deldik denizden de kaldırmak istedik . İsrail ne kadar büyük hata yaptığını anladı . Hiçbir şekilde bize müdahale etmeye hakları yoktu . Biz can kaybı olsun istemedik . Sabah namazında gemimizin
etrafında tur atıp kancalarla gemiye tırmanmak istediler . Biz buna müsaade etmeyince daha sonra helikopterlerle saldırdılar . Bizim arkadaşlarımız yumruklarla , sopalarla karşılık verdi . Çünkü biz haneye tecavüze uğramıştık . Bizde hiçbir şekilde ne silah ne de kesici bir alet yoktu . Sonra ikinci helikopterle taradılar " dedi .
İsrail ' in uluslar arası sularda büyük suç işlediğini kaydeden Ünsal , " İsrail ' in her şeyi var ama meşrutiyeti yok . İsrail ' in sonunun gelmesini istemek Yahudilerin sonunun gelmesini istemek değil . Biz ulusal hukukta hesaplaşmak istiyoruz . Türk hukukunda evrensel yargı yetkisi var . Biz adi , katil , hırsızların saldırısına uğradık . Bunları alın , getirin ve yargılayın , diyeceğiz . Hiç birimiz pişman değiliz . Bu hukuksuzluk bitene kadar biz inançlıyız bu ambargoyu parçalayacağız " diye konuştu .
Toplantıda yerel konu olarak gündeme alınan ' Adıyaman Depremselliği ve Deprem Bilincinin Oluşturulması ' konusunda ise İnşaat mühendisleri Odası Başkanı Zeynal Bakır , konuşma yaptı .
Zeynal Bakır Adıyaman ' ın vahim bir durumda olduğunun altını çizerek , " Ne yazık ki , Allah bu acıyı kimseye vermesin , demekle olmuyor . Adıyaman burada daha vahim durumdadır . Çelikhan fay hattı 1114 yılında 11 şiddetinde bir depremle sarsıldı . 11 şiddetindeki depremde hiçbir bina ayakta kalmaz . Bu depremden sonra inşaat mühendislerinin hesap defterleri değişti . Önceden proje yapmak da inşaatı kontrol etmekte tek kişideydi . Biz şimdi proje yapan ayrı kontrol eden ayrı olsun dedik . Adıyaman ' ımızın durumu çok
iyi değil . Adıyaman ' da sadece merkezde bin adet kaçak inşaat var . Buna köyleri katmıyoruz . İşin rehaveti açıcından söylüyorum . Birilerinin yargılanması önemli ama inşaatta kim suçlu ortaya çıkmıyor . Sivil toplum örgütü sadece birer baskı unsurudur . Bizler valimizle , belediye başkanımızla görüşmeler yaptık . İnsanlarımızın oturduğu yerde tedirgin olmamaları açısından destek istedik . Ama duyarlılık göremedik . Kaçak yapının birçok sebebi var . Dost ahbap ilişkisi kullanılıyor . Siyasi rant kullanıyor . Ruhsatlarda
3 kata kadar olan yapılarda yüzde 30 ' a varan indirim yapıldı . Projelerde ise sadece masraf alındı . Muhatap olduğumuz kurumların bize karşı yaptırım gücü var . Asansörlü yapılar da sınır olmaması lazım . Evinizi ruhsatlı yapmasanız dahi mühendis denetimin de imara uygun yaptırın " diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile