Adıyaman, Tunceli ve Elazığ Kck Davalarında Karar

Malatya - Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya üye oldukları iddiasıyla Malatya'da yargılanan 2'si tutuksuz 17 sanık, 7 ile 13 yıl 10 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, KCK'ya üye oldukları iddia edilen Fırat Üniversitesi öğrencisi 5 tutuklu sanık avukatlarıyla hazır bulundu.

Esasa ilişkin savunmalarını yapan sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlarını ve tahliyelerini talep etti. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla Ali K'yı 7 yıl 10 ay, Gökhan Ö. ve Erdal D'yi 7 yıl 1'er ay, Mehmet Y. ve Diyadin A'yı 9 yıl 10'ar ay hapisle cezalandırdı.

Daha sonra, Tunceli KCK davasında 2'si tutuksuz 6 sanığın yargılamasına geçen Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, savunmaların ardından Baver D'nin 9 yıl 10 ay, Mahir K. ve Eylem Ü'nün 9 yıl 3'er ay, Ferhat P, Zeki K. ve Kasım A'nın 7 yıl 10'ar ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkemedeki diğer duruşmada ise Adıyaman KCK davası kapsamında tutuklu bulunan 6 sanık avukatlarıyla hazır bulundu.

Sanıkların esasa ilişkin savunmalarını alan mahkeme heyeti, Aydın K. ve Hamiyet D'yi 11 yıl 4'er ay, Umut Ç. ve Ahmet G'yi 9 yıl 10'ar ay, Yasin E. ve Havva B'yi 13 yıl 10'ar ay hapisle cezalandırdı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile