Adıyaman Üniversitesi'nde 2012-2013 Öğretim Yılı Muhteşem Bir Törenle Sona Erdi

Adıyaman Üniversitesi'nde 2012-2013 Öğretim Yılı Muhteşem Bir Törenle Sona Erdi

Adıyaman Üniversitesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin mezun olmaya hak kazandığı üniversitede, aileler çocuklarının sevincini paylaştı.

Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Belediye Başkan Vekili Remzi Gerger, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Coşkulu geçen mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Akabinde öğrenciler halkoyunları ve judo gösterisi yaptı.

Vali Mahmut Demirtaş törende yaptığı konuşmada değişen, gelişen ve sürekli bir yarış içinde devam eden hayatta eğitim ve öğretimin önemine vurgu yaparak, şunları ifade etti:
“Sevgili öğrenciler, uzun bir eğitim maratonunu başarıyla tamamlamanın haklı gururunu bugün yaşıyorsunuz. Mezuniyet hayata atılan yeni bir adım, yeni bir başlangıçtır. Bugünden itibaren üstleneceğiniz görevin ağır sorumluluğunu omuzlarınızda hissetmeye başlayacaksınız. Ancak siz, tüm bu zorlukları aşabilecek bir güç ve potansiyele sahipsiniz. Bu yolda azim, inanç ve güvenle yürüyünüz. Önünüzde tüm umut kapılarının açılmasını temenni ediyorum.”
Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise çağdaş bir üniversite ortamında öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini başarıyla sürdürmelerinin ve kendilerine, ülkelerine yararlı birer insan olarak yetişmelerinin Adıyaman Üniversitesi’nin öncelikli hedeflerinden olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Huzurun başkenti olan, yürekleri sevgi ve muhabbet dolu insanların yaşadığı Adıyaman’ımızın dünyaya açılan kapısı olarak gördüğümüz üniversitemiz, bir mutlu günü daha sizlerle paylaşmaktadır. Bugün ülkemize her yönden katma değer sağlayacak, onu yüceltecek ve onu muasır medeniyetler seviyesine çıkarma yolunda uğraş verecek olan pırıl pırıl genç beyinleri, genç yürekleri mezun etmenin, onları ailelerine ve topluma kazandırmanın haklı onur ve sevincini Adıyaman Üniversitesi ailesi olarak hep birlikte yaşıyoruz.

2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi her geçen gün büyüyerek ve gelişerek hizmet vermeye devam ederken ilim ve kültür merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Göreve geldiğim günden itibaren meslektaşlarımla ve mesai arkadaşlarımla birlikte Üniversitemizi her yönüyle örnek alınabilecek bir kurum haline getirmek için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreç içerisinde bir yandan ihtiyaçlarımızı giderip eksiklikleri tamamlarken; bir yandan da geleceğe dair önemli plan ve projeler hazırlayıp hayata geçirme çabasındayız. Bir taraftan fiziki yapılanmasını hızla tamamlamaya çalışan Üniversitemiz, bir taraftan da aslî görevi olan bilimsel faaliyetlerde derinleşmenin ve yüksek kalitede bir eğitim seviyesine ulaşmanın gayreti içerisindedir. Sevgili öğrencilerim, şunu asla unutmayın, dürüst, ahlaklı, çalışkan ve üretken insan ancak bir değerdir. Kendinize, ailenize ve arkadaşlarınıza güvenin. Gelecekten korkmayın. Zorluklarla mücadele etme azminizi hiç kaybetmeyin. Biliyorsunuz ki iyi başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve emek ister. Bunun için emek verin, çaba harcayın. Göreceksiniz, uzun vadede kazanan hep siz olacaksınız. Düşündüğü gibi davranan, inandığı gibi yaşayan, içten, huzurlu, fark oluşturan insanlar olacaksınız.”
Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi ve üniversite birincisi Gökçen Usman ile diğer fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere başarı belgesi ve ödülleri verildi.

Üniversite birincisi Gökçen Usman diploma ve hediyelerini Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’nün elinden aldı. Üniversite ikincisi Ümran Girgin'in diploma ve hediyelerini de Vali Mahmut Demirtaş verdi. Üniversite üçüncüsü Ezgi Demez'e ise diploma ve hediyelerini Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu verdi.

Kep atma töreni ile devam eden programda, havai fişek gösterisi yapıldı.

Tören Sanatçı Kadir Hanbay konseri ile devam etti. Mezuniyet sevinçlerini aileleri ile yaşayan öğrenciler konserde halay çekerek eğlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile