Adiyamanli 105 Yasindaki Fatma Nine Ve 80 Yasindaki Kizinin Duygu Dolu Konusmalari

Adiyamanli 105 Yasindaki Fatma Nine Ve 80 Yasindaki Kizinin Duygu Dolu Konusmalari

Depremden dolayi ayri düstügü 80 yasindaki kizina 3 ay sonra yeniden kavusan 105 yasindaki Fatma Nine ile kizinin konusmalari duygulandirdi.

105 yasindaki Fatma nine, 6 Subat’taki Kahramanmaras depremlerinin ardindan ayri düstügü 80 yasindaki kiziyla önceki gün bulustu. Anne kizin bulusmasinda aralarinda geçen muhabbet duygulandirdi.

Adiyaman’da yasayan 105 yasindaki Fatma nine ile kizi 80 yasindaki Zekire Sahin’in yasadiklari ev, 6 Subat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6’lik depremlerde agir hasar aldi. Depremden hemen sonra Adiyaman’daki vatandaslarin tahliye edilmesi esnasinda 105 yasindaki Fatma nine ile kizi Zekire Sahin, farkli uçaklara bindirilerek farkli illere gönderildi. 3 Ay boyunca özlem çeken Fatma nine ile Zekire Sahin, yeniden Adiyaman’a getirildi.

3 ay sonra yeniden bulusan anne ve kizinin aralarindaki konusma duygulandirdi.

Türkçe konusmasini bilmeyen ve Kürtçe konusan Zekire Sahin, “Ben bu dünyada oldugum sürece kurban olurum anneme. Kurban olurum vefat eden abimin mezarina ve kurban olurum anneme, Ne o mezari unuturum nede annemi. Ben öleceksem dahi annemden hemen önce öleyim daha sonra annem ölsün, ben Allah’a o sekilde dua ettim öleceksem de annemden 3 gün önce öleyim ben onun ölümünü görmeyeyim. Deprem sirasinda ben buraya geldim annem surada oturuyordu, ben kendisine burada oturmasini eve gidip gelecegimi söyledim. Ben eve gidip geldigimde de annem yoktu. Annemin nereye gittigini bulamadim. Götürmüslerdi” dedi.

105 yasindaki Fatma nine ise “ Insan cigerini özlemez mi? Ciger bu ciger” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile