Adliye Önünde İşlenen Cinayete Müebbet Hapis Talebi

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda görülen bir duruşma sonrasında taraflar arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği silahlı çatışmaya ilişkin 4 şüpheli hakkında müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında taraflar arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 1 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin 4 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında hazırlanan iddianamede, şüpheli F.K’nin Anadolu 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya müşteki olarak katılmak amacıyla kendi aracıyla yola çıktığı ve çalışanları olan diğer şüpheliler H.Ö, M.A. ve Y.E’nin de başka bir araçla F.K’yi takip ederek hep birlikte Anadolu Adalet Sarayı’nın otoparkına girdikleri anlatıldı.

Şüphelilerden F.K’nin müşteki olarak duruşmaya girdiğinin ve çalışanları olan diğer şüphelilerin ise adliyenin B Blok eksi dördüncü katında bulunan çay ocağında bekledikleri belirtildi.

Çalışanlarını ateş etmeleri için azmettirmiş

İddianamede, duruşmanın devam ettiği sırada aralarında Salih Hakyolu ile Barış Güngör’ün de bulunduğu davanın diğer tarafları ile şüpheli F.K’nin çalışanları olan grup arasında kavga çıktığı vurgulandı. Şüpheli F.K’nin taraflar arasındaki kavgayı öğrenerek duruşma salonundan çıktığı ve çalışanları olan diğer şüphelilerin yanına otoparka indiğinin kaydedildiği iddianamede, şüpheli F.K.’nin tekrar saldırıya uğrayabileceği düşüncesi ile çalışanları H.Ö., M.A, ve Y.E’yi diğer gruba karşı ateş etmeleri yönünde azmettirdiği belirtildi.

Özel güvenlik görevlileri ve polis memurlarının olaya müdahale ettiğinin anlatılırken, şüphelilerin iki ayrı araçla adliyenin otoparkından çıkış yaptıkları sırada H.Ö, M.A. ve Y.A’nin aracın içinden adliyenin çıkışında bulunan bir kafenin önünde bekleyen gruba doğru ateş ettiği bilgisine yer verildi.

Araç şoförü şüpheli H.Ö’nün panikle olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken kaza yaptığı ve şüphelilerin aracı bir benzin istasyonuna bırakarak kaçtıklarının kaydedildiği iddianamede, şüphelilerin açtığı ateş sonucu Salih Hakyolu’nun hayatını kaybettiği, Barış Güngör’ün ise yaralandığı belirtildi.

Şüphelilere müebbet hapis talebi

İddianamede, şüpheli F.K. hakkında "kasten öldürmeye azmettirme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme", diğer şüpheliler H.Ö, M.A. ve Y.A’nın ise "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından müebbet ve 9’ar yıldan 15’er yıla kadar hapse çarptırılmaları talep edildi.

İddianame gönderildiği mahkemece kabul edilirse, şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile