Adnan Menderes Külliyatı Sözlü Tarih Çalışmaları Başladı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) tarafından yürütülen 'Adnan Menderes Külliyatı" projesinde sözlü tarih çalışmalarına başlandı.

Adnan Menderes'in yaşamını ve demokrasi mücadelesini, Türk siyasetine katkılarını, Türk halkı ile kurduğu samimi gönül bağını, gelecek kuşaklara aktarmak; nesnel, bilimsel ve akademik değerlendirmeler yapmak üzere "Adnan Menderes Külliyatı"nı oluşturacak bilgi, belge ve veri tabanı çalışmaları ADÜ bünyesinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu'nun başlattığı süreçte hızla devam ediyor.
ADÜ bünyesinde oluşturulmaya başlanan bu külliyatla, yurt içinde ve yurt dışında "Adnan Menderes" hakkında yapılacak her türden bilimsel ve akademik çalışmalara kaynaklık yapacak bir merkez olmak amaçlanıyor. Külliyat çalışmaları çerçevesinde Aydın ili ve çevresinde yapacak olduğumuz saha çalışmalarının ilki gerçekleştiriliyor.
01 Eylül 2010 Çarşamba günü Çakırbeyli Muhtarı Mehmet Demir ile Adnan Menderes dönemini görmüş, yaşamış kişilere ulaşabilmek için Rektörlük tarafından saha çalışmalarının bu bölümünde görevlendirilen Gülay Gündeay, Adem Üçgül, Ali Haydar Öztürk muhtarlık makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşme neticesinde Çakırbeyli Bölgesinde o dönemi yaşamış ancak 6-7 kişinin kaldığını dile getiren Muhtar Mehmet Demir, söz konusu kişilerle iletişime geçmek üzere ekibimize katıldı.
Koçarlı Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu'nu saha çalışması için aynı gün ziyaret edilerek, kendisine yapılan çalışmalar hakkında bilgi veridi. ADÜ'nün başlatmış olduğu Merhum Adnan Menderes'e yönelik çalışmaları büyük bir ilgi ile karşılayan Kaymakam Kurtoğlu, kendi üzerlerine düşen konularda her anlamda desteğe hazır olduklarını bildirdi. Kaymakam Kurtoğlu, ADÜ'nün yaptığı bu çalışmanın tarihsel gelişmeleri gelecek kuşaklara aktarmak açısından büyük önem arz ettiğini ifade ederken, ADÜ Rektörü Boylu'yu başlatılan bu güzel ve anlamlı çalışmadan dolayı tebrik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile