Adnan Menderes Müzesi'ni Bir Yilda 136 Bin Kisi Gezdi

Adnan Menderes Müzesi'ni Bir Yilda 136 Bin Kisi Gezdi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açilisi yapilan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi, ülke genelinden ziyaretçi akinina ugrarken, müzeyi bir yilda 136 bin 848 kisi ziyaret etti.



Merhum Basbakan Adnan Menderes adina memleketi Aydin’in Koçarli ilçesinde insa edilen Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ne ilgi her geçen artiyor. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 15 Ocak 2022 yilinda açilan müze, 7’den 70’e tüm vatandaslari agirlarken, müzeyi bir yilda toplam 136 bin 848 kisi ziyaret etti. Eski Basbakan Menderes’in icraatlarinin ve döneminin yani sira özel hayati ve siyasete giris sürecinin de anlatildigi müzede ziyaretçileri ise Menderes’in nisan yüzügü gibi kisisel esyalari, fotograflari, köylüye karsiliksiz bagisladigi kendisine ait arazilerin tapulari, dönemin gazete mansetleri gibi o döneme ait belgeler de yer aliyor. Özel olarak hazirlanan 27 Mayis Darbesi’nin anlatildigi oda da ise ziyaretçiler duygu dolu anlar yasiyor. Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun koordinesinde Aydin Valiligi tarafindan yapimi gerçeklestirilen müzede, Basbakan merhum Adnan Menderes’in icraatlarinin ve döneminin yani sira özel hayati ve siyasete giris süreci binlerce ziyaretçiye anlatilmaya devam ediyor.

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy’un açikladigi verilere göre, Adnan Menderes Müzesi’ni bir yilda 136 bin 848 kisi ziyaret etti. Müzeye, açildigi günden bu yana Aydin’dan, Aydin ili disindan ve yurt disindan farkli kültürlerden ziyaretçilerin ilgisi ise artarak devam ediyor.

“Ziyaretçiler Menderes’i taniyor”

Aydin Valiligi tarafindan yapilan açiklamada müze ile ilgili bilgilere yer verilirken, açiklamada “Adnan Menderes Müzesi ayni zamanda 90 dönüm üzerine konumlandirilmistir. Bu alan içerisinde müze binasi, 2 adet tescilli yel degirmeni, Aydin’in yöresel ürünlerinin tanitilip satisinin yapilacagi 8 adet ofis, Adnan Menderes Camii, eski tarihi Roma dönemine ait restorasyonu yapilan köprü yer aliyor. Uygulama restorani hizmet vermeye devam ediyor. Adnan Menderes’in hayatini ve o dönemi tanimak adina ayrintilarla islenen müze, gelecek nesiller için de bilgilendirici olmasi yönüyle okullardan da ziyaretçi aliyor. Müze ziyaretçilerini disarida, Menderes’in makam arabasi ve çiftliginde kullandigi traktörü, içeride ise Istiklal Madalyasi, kisisel esyalari, fotograflari, dönemin gazete mansetleri, köylüye karsiliksiz bagisladigi kendisine ait arazilerin tapulari, 1950 yilinda kullanilan seçim sandigi ile o döneme ait belgeler ve icraatlarinin anlatildigi maketler karsiliyor” ifadelerine yer verildi.



Haftanin 6 günü ziyarete açik olan müzede özellikle hafta sonlari yogunluk olusurken, ögrenci gruplari da sik sik müzeyi ziyaret ederek Adnan Menderes’i taniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile