ADÜ, Afete Hazirlaniyor

ADÜ, Afete Hazirlaniyor

ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi bünyesinde olusturulan ADÜ Arama Kurtarma (ADUSAR) personel ve ögrenci ekibinin egitim ve tatbikatlari tamamlandi. Egitimlerini tamamlayan ekip Aydin AFAD Il Müdürü Yalçin Mumcu’yu ziyaret ederek ögrendiklerini tatbikatta sergiledi.

Egitim çalismasi ile ilgili bilgi veren ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, 60 kisilik personel ekibine 20 kisilik ögrenci arama kurtarma ekibi eklendigini belirterek Arama Kurtarma ekibinin sürekliligini korumayi, egitim ve malzeme açisindan sürekli iyilesmeyi hedeflediklerini belirtti.

Müdür Yardimcisi Uzm. Gülay Kandemir ve ekip lideri Ögretim Görevlisi Evrim Çevik’in koordine ettigi egitimlerde, personel ekibinin egitim ve tatbikatlari geçtigimiz ay tamamlanirken üniversite ögrencilerinden olusan Ögrenci Arama Kurtarma Ekibinin AFAD bünyesinde teorik ve uygulamali egitim süreci bu hafta tamamlandi.

Egitimin son gününde Il AFAD Müdürlügünü ziyaret eden ADÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Erkan Salan, ADÜ Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, AFAD Il Müdürü Yalçin Mumcu ile görüserek istisarelerde bulundu.

Görüsmede, ADÜ ekibinin arama kurtarma çalismalarini yerinde inceleyen Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Erkan Salan, gönüllü ögrencilere ve AFAD ekibine tesekkür etti. Program "Arama Kurtarma Tatbikati" ve Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Erkan Salan, Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, Il AFAD Müdürü Yalçin Mumcu’nun katildigi sertifika törenin ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile