ADÜ Psikiyatri Kliniği Yeni Terapi Yöntemleriyle Adından Söz Ettirecek

ADÜ Psikiyatri Kliniği Yeni Terapi Yöntemleriyle Adından Söz Ettirecek

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Kliniği, yeni terapi yöntemleriyle adından söz ettirecek.

Ruhsal hastalıkların tedavilerinde dünyada etkin bir şekilde uygulanan Kognitif Davranışçı Terapiye ilişkin ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş önemli bilgiler verdi.

Bilimsel çalışmalardan en faydalı sonuç alınan terapi yönteminin Kognitif Davranışçı Terapi olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Memiş, bu terapi yönteminin ilaç kadar etkili olduğunu ve rahatsızlığın tekrarlanmasını önleme konusunda ilaçtan daha koruyucu olduğunu ifade etti.

Kognitif Davranışçı Terapiyi 1970’li yıllardan itibaren oluşturulmuş hasta odaklı, yenilikçi ve etkin bir yöntem olarak tanımlayan Memiş, bu yöntemin birçok ruhsal bozukluğun tedavisinde kullanıldığını belirterek, Kognitif Davranışçı Terapinin, Hastanemizde, Psikiyatri Kliniği Hekimleri tarafından depresyon, panik atak, fobiler gibi kaygı (anksiyete) bozuklukları, takıntı (obsesif kompulsif bozukluk), saç yolma (trikotillomani), kronik hastalıklarla mücadele, kişilik sorunları, aile sorunları, alkol ve madde bozuklukları gibi alanlarda etkin bir şekilde ve yenilikçi yöntemlerle uygulandığını söyledi.



TÜRKİYE’DE İLK KEZ UYGULANACAK

Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Öykü Memiş, 3-6 ayda bir kontrollerle rahatsızlığın tekrarının engellenmesini amaçladıklarını dile getirirken, hedeflerinin, terapinin daha kolay ve etkin bir şekilde uygulanabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik Yöntemine geçmek olduğunu ifade etti.

Memiş, "Bu tedavi yöntemi henüz ülkemizde hiçbir merkezde uygulanmadı ancak yakın zamanda bu tedavi sistemini Hastanemiz Psikiyatri Kliniğine kurarak Aydın’a ve halkımıza bu hizmeti sunmak istiyoruz. Bu yolda da gerekli çalışmaları başlattık" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile