ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi, Ölmek Üzere Olan Hastayi Taburcu Etti

ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi, Ölmek Üzere Olan Hastayi Taburcu Etti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne 112 Ambulansi ile getirilen bir hasta taburcu edildikten 8 saat sonra kaldirildigi Aydin Devlet Hastanesi’nde gece yarisi acil ameliyata alindi. Bagirsaklari dolanip tikandigi için ölmek üzere olan hasta yogun bakima alinirken, ADÜ Tip Fakültesi Hastanesi’nin tutumu ise sasirtti.

Edinilen bilgiye göre Kösk Ilçesi’ne bagli Ilidag Köyü’nde yasayan Mustafa Ali Kilinç (50), 9 Eylül Cumartesi günü karnindaki asiri sanci nedeniyle 112 Acil Servis Ambulansi ile Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne kaldirildi. Burada film ve tomografisi çekilip tetkikleri yapilan hastaya ‘Gastronomiye görün’ denilerek çikisi verildi.

‘Çok sancimiz var, bizi çikarmayin yardimci olun’ taleplerine ragmen hastalarinin çikarildigini belirten Mustafa Ali Kilinç’in esi Fatma Kilinç, “Esimin çikisini verdiler. Mecburen eve geldik. Ancak esim ne yese hemen kusuyordu. Sancidan duramaz hale gelince bu defa ambulans istersek yine Üniversite Hastanesi’ne götürürler diye özel bir araçla hastamizi Aydin Devlet Hastanesi’ne getirdik. Burada gece yarisi esimi hemen ameliyata aldilar. Ve esimin bagirsaklarinin dügümlendigini ve mide ve bagirsaklarin delinmek üzere oldugunu sonradan ögrendik. Simdi esim yogun bakimda. Böyle bir hasta nasil hastaneden çikarilir biz de tanidigimiz pek çok saglikçi da sasirdi. Insan hayatini bu kadar basite alan Üniversite Hastanesi’nin bu tutumunu kiniyorum” diye konustu.

"Ne yapsalar yanlarina kar kaliyor"

Son zamanlarda ücretsiz islem yapilmayan ve pek çok hastanin magdur oldugu Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’ne iliskin yapilan sikayetlerin de Hastane Saglik Müdürlügü’ne bagli olmadigi için degerlendirilmedigi belirtildi. Kendi saglik güvencesi ile sira almak isteyenlere 3-4 aydan önce sira verilmeyen hastanede parasi olanlarin ve ücret ödeyenlerin gün içerisinde isini gördügü hastanede yasananlara sikayetçi olsalar bile degerlendirilmedigini belirten pek çok kisi, ’Durumu Saglik Müdürlügü’ne iletiyoruz. Saglik Müdürlügü bize bagli degil biz karisamiyoruz’ diye cevap veriyor. Bu kurum Türkiye Cumhuriyeti’nde ise bunun yanlislarini kim denetleyecek. Hakkimizi arayamiyoruz" diyerek Saglik Bakanligi’nin duruma el atmasini istediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile