ADYÜTAYAM Organik Ürün Yetiştirmeye Başladı

ADYÜTAYAM Organik Ürün Yetiştirmeye Başladı

Adıyaman Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Arazi Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ADYÜTAYAM) Hasancık köyünde bulunan 150 dekarlık Bağcılık Uygulama Alanında alışılmış ürünlerin yanında organik ürünler yetiştirmeye başladı.

Adıyaman’da tarımla ilgili kurum, kuruluş ve çiftçilere tarımsal uygulama ve arazi yönetimi konusunda bilgi vermek amacıyla faaliyet gösteren ADYÜTAYAM, mevsimine göre rutin olarak yetiştirilen ürünlerin yanı sıra serada yeşil soğan ve kuru soğan, brokoli, yaş hurma ve bakla gibi her iklimde yetiştirilemeyen ürünleri yetiştirerek ürün yelpazesini genişletti.

Hem hiç ilaçlama yapmadan, kimyasal kullanmadan ve gübreye gerek duymadan organik ürün yetiştiren hem de Adıyaman’da ki çiftçilere seracılık ve bağcılık anlamında eğitimler veren ADYÜTAYAM’da yürütülen çeşitli tarımsal projeler kapsamında son olarak karpuz üretimi için de gerekli çalışmalar yapıldı.

Ürün yelpazesinin genişlediğini belirten ADYÜTAYAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kırpık, "Alışılagelmiş ürünlerimizin yanı sıra bu sene yeşil soğan, kuru soğan, brokoli, yaş hurma ve bakla gibi her iklimde yetiştirilemeyen ürünleri de yetiştirmeye başladık. İnşallah gerek ilimize gerekse de üniversitemize hizmet anlamında bir basamak daha yükseleceğimizi ümit ediyoruz. 2017 yılı içerisinde sera alanları düzenlendi ve kullanıma elverişli hale getirildi.

Amacımız 2018 yılında üretim anlamında rekor kırmaktır. Tarımsal makine ve aletleri, güneş enerji santrali, solucan gübresi üretim tesisi, sulama sistemleri ve geçen yıl tamamlanan idari binamız ile üretime devam etmekteyiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile