Aesob Başkanı Sevimçok:

Aesob Başkanı Sevimçok:

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, birlik yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleri ve mesleki federasyonlarda görev alan oda başkanları basın toplantısı düzenledı.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (AESOB) 1 Mayıs 2010 tarihinde yapılan olağan genel kurulunda göreve gelen Başkan Abdullah Sevimçok ve yönetimi basın toplantısında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Sevimçok, federasyonlarda görev alan oda başkanlarının da katıldığı toplantıda, esnaf ve sanatkarın sıkıntılarını çözmek, sözcüsü olmak için çalışacaklarını söyledi.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'na (TESK) bağlı 13 mesleki federasyon bulunduğunu belirten Sevimçok, bu federasyonlarda biri başkan, ikisi başkan vekili, 6'sı yönetim kurulu üyesi ve biri de denetim kurulu üyesi olmak üzere 10 oda başkanının görev aldığını söyledi. Mesleki federasyonlarda görev alan oda başkanlarının meslektaşlarının Ankara'daki temsilcisi olacağını belirten Abdullah Sevimçok, "Antalya'daki tüm yöneticilerin, esnaf ve sanatkarın destek ve tebrikleri bize güç verdi. Üzerimizdeki yükün, sorumluluğun farkındayız. Bu sorumluluk bilinci ile esnaf ve sanatkara en iyi hizmeti sunmak, yaşanan ekonomik durgunluğa karşı şehir ticaretinin canlanması için elimizden gelenin en iyisi yapma gayreti içerisinde olacağız" dedi.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, "Üyelerimizle, oda başkanı ve yönetimdeki arkadaşlarımızla tek yumruk olarak sorunlarımızın çözümünü arayacağız. Biz, büyük bir aileyiz. Bu büyük aile, güç birliği yaparsa tüm sorunların üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Esnaf ve sanatkarsız bir ekonomi düşünülemez. Türkiye genelinde 2 milyonu aşan, Antalya'da ise 73 bin civarında üyemiz var. Üyelerimizin bir çok sorunu var bu sorunları el birliği ile çözeceğiz" şeklinde konuştu.
Sevimçok, sınırlı imkanlara sahip olduklarını belirterek, göreve geldiği 4 Mayıs 2010 tarihinden bugüne kadar yapılan çalışmaları şu şekilde özetledi.
"Denetim ekibi göreve gelir gelmez, kayıt dışı çalışan ve üyelerimize zarar veren işletmelerle mücadele amacıyla, 3 yıldır yapılmayan denetimlere başladı. Şuan 6 kişiden oluşan 3 ayrı ekip, Antalya merkez ve ilçelerde denetim yapıyor. Denetim ekibi 2 ay gibi kısa bir sürede, 20 binin üzerinde işyerine giderek incelemede bulundu. Elmalı ve Kemer ilçeleri de dahil olmak üzere, yapılan denetimlerde 2072 tutanak tutuldu. Tutulan tutanakların büyük bölümünü kayıt dışı çalışan işletmeler oluşturuyor. Ancak, kayıt dışıyı, sadece bizim yapacağımız denetimlerle engellemek zor. Bununla ilgi daha kapsamlı ve bir çok kurumun içinde bulunacağı denetimler yapılması gerekir. Üyelerin KOSGEB kredilerine daha kolay ulaşabilmesi amacıyla, KOSGEB Sinerji Odağı'nın AESOB'ta kurulması için protokolü imzaladık. Önümüzdeki günlerde KOSGEB Sinerji Odağı üyelerimizin hizmetinde olacak.
Halk Eğitim Merkezi ile yabancı dil (Almanca ve Rusça) ve bilgisayar kursu düzenledik. Üyelerimiz sembolik rakamlar ödeyerek bu kursa katılabildiler. Çeşitli bankalar, eğitim kurumları, spor tesisleri, sağlık kuruluşları ile imzaladığımız protokollerle üyelerimizin bu hizmetlerden daha uygun koşullarda yararlanmalarını sağladık."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile