AESOB, Üyelerini Yeme-Içme Sektörüne Yönelik Vergi Düzenlemeleri Hakkinda Bilgilendirdi

AESOB, Üyelerini Yeme-Içme Sektörüne Yönelik Vergi Düzenlemeleri Hakkinda Bilgilendirdi

AESOB’da düzenlenen toplantida üyeler, yeni vergi düzenlemeleri hakkinda bilgilendirildi. Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan, IBAN üzerinden yapilan ödeme islemlerinde IBAN numarasinin isletmeye ait olmasi ve yapilan islemin faturasinin kesilmesi gerektigini dile getirdi.

27/04/2024 tarihli ve 32529 Sayili Resmi Gazete’de Hazine ve Maliye Bakanligi Gelir Idaresi Daire Baskanligi tarafindan 51 Seri No’lu Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebligi’nde degisiklik yapilmasina dair tebligin yayinlanmasinin ardindan Katma Deger Vergisi Genel Uygulama Tebligi’nde bazi degisiklikler ve eklemeler yapildi. Buna istinaden Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi’nde (AESOB) Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve Vergi Dairesi müdürlerinin katilimi ile yeme-içme sektörüne iliskin vergi düzenlemeleri, KDV oranlari ve IBAN ödemeleri hakkinda toplanti gerçeklestirildi.

Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan ve vergi dairesi müdürleri, IBAN üzerinden yapilan ödeme islemlerinde IBAN numarasinin isletmeye ait olmasi ve yapilan islemin faturasinin kesilmesi gerektigini vurguladi. Karayilan, aksi takdirde geçmis 5 yil için geriye dönük cezai islem uygulanabilecegine yönelik uyarilarda bulunarak, denetimlerin basladigina dikkat çekti.

Esnaf sikintilarini aktardi

Toplantida tek tek söz alip görüslerini bildiren oda baskanlari, ekonomik anlamda zor günler yasayan esnaf ve sanatkarlarin yüksek KDV oranlari ve vergilerden olumsuz etkilendigini, günlük kiralik evlerin ve korsan tasimaciligin esnaflara magduriyet yasattigi, zincir marketlerde kurban satisi, etlerin islenmesi, pasta ve unlu mamul satislari gibi hizmetlerde düsük KDV oranlari yansitilarak haksiz rekabet unsuru olusturuldugunu, defter tutma hadleri ve bankalarin kestigi yüksek

komisyon oranlari ve diger konulara da degindi.

AESOB Baskani Adlihan Dere de geçtigimiz günlerde Ankara’da yaptigi ziyaretler çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanligi Gelir Idaresi Baskani Bekir Bayrakdar ile görüsme gerçeklestirdigini ve görüsme esnasinda esnaf ve sanatkarin içinde bulundugu ekonomik sartlarin gözden geçirilerek, defter tutma hadlerinin yeniden belirlenmesini talep ettiklerini anlatti.

Toplantinin sonunda AESOB Baskani Adlihan Dere, Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan’a plaket takdim etti. Toplantiya Antalya Vergi Dairesi Baskani Ilhan Karayilan, AESOB Baskani Adlihan Dere, Grup Müdürü Ali Riza Durak, Vergi Dairesi Müdürü Tuncay Ilhan, Denetim Müdürü Ramazan Özen ve Vergi Dairesi Sefleri Mustafa Ipek, Emine Aykurt ve merkez oda baskanlari katilim sagladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile