AEÜ'de ''21. Yüzyılda Türkiye ve Geleceğin İnşası'' Paneli

Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ''21. Yüzyılda Türkiye ve Geleceğin İnşası'' konulu panel düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Özlem Albayrak ile Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan konuşmacı olarak katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kürşad Zorlu'nun oturum başkanlığını yaptığı panelde, Albayrak 21. yüzyıl denilince ilk akla gelenin demokrasi olduğunu ifade etti.

Albayrak, Türkiye'de ve dünyada sivil toplum kavramının ortaya çıkış süreci ve ele alınış biçimlerine değinerek, gerçek bir demokrasiden söz edebilmek için devletin küçülmesi, sivil toplumun da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Özkan ise Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma sürecinde bulunduğunu ve bu anayasayı diğer anayasalardan farklı olarak halkın yapacağını kaydederek, ''Anayasa yapmak teknik bir konudur, fakat anayasayı biz yapıyoruz, Meclis yapmıyor. Bu konunun uzmanları, anayasanın sadece nasıl doğru şekilde ifade edilmesi gerektiğini belirtiyor, bunu yazıya döküyorlar'' diye konuştu.

Türkiye'nin demokrasi sürecine de değinen Özkan, konuya tarihsel bir perspektiften yaklaşarak Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu durumu değerlendirdi.

Panel, Özkan ve Albayrak'a teşekkür plaketi verilmesiyle son buldu.

Panele, Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile