AFAD Açiklamasi 'Bölgeye 5 Milyon Lira Acil Yardim Ödenegi Gönderilmistir'

AFAD Açiklamasi 'Bölgeye 5 Milyon Lira Acil Yardim Ödenegi Gönderilmistir'

ANKARA – Afet ve Acil Durum Yönetim Baskanligi (AFAD), sel ve su baskinlari meydana gelen Artvin’e 5 milyon lira acil yardim ödenegi gönderildigini açikladi.

AFAD tarafindan Artvin’in Arhavi ilçesinde meydana gelen sel felaketiyle ilgili yapilan açiklamada, “Arhavi ilçesinde mahsur kalan 6 vatandasimiz ile Murgul ilçesinde mahsur kalan 9 vatandasimiz güvenli alanlara transfer edilmistir. Ayrica Arhavi ilçesinden yaklasik 450 kisi tahliye edilerek güvenli alanlara yerlestirilmistir. Murgul ilçesinde kayip 1 vatandasimizi arama çalismalari devam etmektedir. 1 vatandasimiz yaralanmis ve tedavi altina alinmistir. AFAD, AKUT, emniyet, Özel Idare, Karayollari, DSI ve jandarma ekipleri olay bölgesine koordineli sekilde sevk edilmistir. Artvin ili Arhavi ilçesine Rize, Ardahan ve Erzurum illerinden ihtiyaçlar dogrultusunda personel ve is makinesi görevlendirmesi yapilmistir” denildi.

AFAD Baskanligi tarafindan bölgeye 5 milyon TL acil yardim ödenegi gönderildigi belirtilirken, Saglik Bakanligi tarafindan da 8 bölgede araç ile 24 personel görevlendirildigi ve haberlesme altyapisini desteklemek amaciyla bölgeye mobil baz istasyonu sevk edildigi kaydedildi. Türk Kizilay tarafindan Arhavi ilçesi Bogaziçi Mahallesi’nde üç ayri noktada su ve içecek ikrami yapildigi ifade edilirken, 7 bin adet ikram malzemesi, bin 500 kumanya, 12 bin 250 adet su dagitildigi, 5 bin kisilik aksam yemegi için hazirlik baslatildigi bildirildi.

Arhavi ilçe genelinde 80 trafonun arizali oldugu ve 4 bin 289 aboneye enerji verilemedigi tespit edilirken, 10 ekipten olusan 30 personel ile arizalarin giderilmesi için çalismalarin devam ettigi aktarildi. Arhavi Ortacalar yolunun trafige kapali olan 1 ve 5. kilometreleri arasinin da tekrar açilmasi için 24 personel ve 14 adet is makinasi ile çalismalarin devam ettigi ifade edildi.

Meteorolojiden alinan bilgilere göre 22 Haziran günü saat 06.00 siralarinda metrekareye Hopa ilçesinde 183,1 kilogram, Arhavi ilçesinde 173,3 kilogram, Murgul ilçesinde 116,2 kilogram, Findikli ilçesinde 79,6 kilogram, Çamlihemsin ilçesinde 64,9 kilogram, Ardesen Yesiltepe’de 64 kilogram yagis düstü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile