AFAD Baskani Sel Bölgesini Inceledi Açiklamasi Selin Vurdugu Bungalov Evler, Yerlesime Kapali Alan Çikti

AFAD Baskani Sel Bölgesini Inceledi Açiklamasi Selin Vurdugu Bungalov Evler, Yerlesime Kapali Alan Çikti

AFAD Baskani Okay Memis ve Kirklareli Valisi Birol Ekici, Kirklareli’ndeki sel bölgesinde incelemede bulundu. AFAD Baskani Memis, selin özellikle vurdugu bungalov evlerin yerlesime kapali alan oldugunu ifade etti.

AFAD Baskani Okay Memis ve Kirklareli Valisi Birol Ekici, sel ve taskinlarin vurdugu Kirklareli’nde incelemelerde bulundu. Selin özellikle vurdugu ormanlik alana yakin bungalov evlerde incelemelerde bulunan AFAD Baskani Okay Memis, burasinin yerlesime kapali alan oldugunu ifade ederken gazetecilerin bungalov evlerde ruhsat ile ilgili sikinti olup olmadigi sorulari üzerine Vali Bilgin, su anda önceligin kayip 4 vatandasi bulmaya çalismak oldugunu, ruhsat ile ilgili sorunlara daha sonra bakacaklarini ifade etti.



"Yerlesime kapali alan"

AFAD Baskani Okay Memis açiklamasinda, "Geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Dün bu bölgede asiri yagislarin olacagina yönelik ikazlarda bulunmustuk. Turuncu kod diye bir tanimlamamiz var. Bu sabah Longoz Ormanlari dedigimiz, tam da su an onun önünde bulunuyoruz. Aslinda yerlesime kapali olan bir alanda bungalov evlerden olusan bölgede insanlarin geçici konakladigini tespit ettik. Bütün arama ve kurtarma faaliyetlerimizi o bölgede yogunlastirdik. AFAD’imiz ve Sahil Güvenlik Komutanligimiz, bizim de eslik ettigimiz faaliyetlerde iki vatandasimizi sag kurtardilar. Maalesef 2 vatandasimizin da hayatini kaybettigini fark ettik. Elimizdeki verilere göre 4 vatandasimizin da daha kayip oldugunu degerlendiriyoruz. O 4 vatandasimizin da arama kurtarma çalismalari devam ediyor. Burada konaklayan vatandaslarin kayitlari da tutuluyor ama ancak kayitlari tutan vatandasimizda kayiplardan birisi. Ona da ulasmaya çalisiyoruz. Devletimizin gücüyle bütün imkanlari seferber etmeye gayret ettik. Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet dilerim" dedi.

Kirklareli Valisi Birol Ekici yaptigi açiklamada, "Dün sabah itibariyla Igneada beldemize yogun bir yagis düstü. 3 evimizi su basmisti onlari temizledik. Ama bu sabah yogun bir yagisla karsilastik. Su an bulundugumuz bölge Igneada’nin longoz ormanlarinin bulundugu kesimde yogun bir sel akisi oldu. Sabahtan itibaren devletimiz tüm kurumlariyla burada. Hayatin tekrar normale dönmesi için çalisiyoruz. 9 kisi selden etkilendi bunlarin üçünü sabah kurtardik. Ikisinin cesedine ulastik 4 kisiyi ise arama çalismalari devam ediyor. Kayip 4 kisiye sag salim ulasmayi ümit ediyoruz. Bölgede yogun çalisma yürütülüyor. Kayip 4 kisi bulunana kadar çalismalarimiz devam edecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile