AFAD Deprem Simülasyon Tiri Arpaçay'da

AFAD Deprem Simülasyon Tiri Arpaçay'da

Türkiye’nin afet ve acil durum yönetiminde öncü kurumu AFAD, Arpaçay’da deprem simülasyon tiri ile egitim ve bilgilendirme yapti.

Arpaçay Meydani’nda bulunan deprem simülasyon tirini Kaymakam Muhammed Burak Akköz, Belediye Baskani Zeki Elma, Kars Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü (AFAD) ekiplerince Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan Mobil Deprem Simülasyon Tiri’ni ziyaret ederek, sanal deprem uygulamasina katildi.

AFAD’in Arpaçay’a gönderdigi deprem simülasyon tirinda, gerçekçi deprem senaryolari olusturarak vatandaslarin olasi bir afet durumunda nasil hareket etmeleri gerektigini uygulamali olarak gösteriyor. Tirda, sarsinti simülatörleri, acil durum tatbikatlari ve bilgi panelleri bulunuyor. Egitimler, hem yetiskinler hem de çocuklar için çesitli düzeylerde sunuluyor.

Arpaçay Kaymakami Muhammed Burak Akköz, simülasyon tirinin bölgedeki afet bilincini artirma açisindan büyük bir firsat sundugunu belirterek, “Bu tür egitimler, halkimizin deprem aninda panik yapmadan dogru adimlari atabilmesi için çok önemli. AFAD’in bu tür girisimlerine destek veriyoruz ve halkimizin bu egitimlere katilmasini tesvik ediyoruz” dedi.

Arpaçay’da simülasyon tirindaki egitimlerin oldukça faydali oldugunu ve afet bilincinin artirilmasi gerektigini ifade eden vatandaslar, memnuniyetlerini dile getirdi. Egitimlerin ardindan, katilimcilara çesitli afet bilgilendirme materyalleri ve acil durum kitleri dagitildi.

AFAD, deprem simülasyon tiri ile ilçelerde benzer etkinlikler düzenleyerek afet hazirliklarini güçlendirmeye devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile