AFAD Gönüllüleri Aldiklari Egitimlerle Uzmanlasiyorlar

AFAD Gönüllüleri Aldiklari Egitimlerle Uzmanlasiyorlar

AFAD Gönüllülük Projesi kapsaminda Aydin ilindeki AFAD gönüllüleri aldiklari egitimlerle uzmanlasiyor. Online olarak verilen egitimlerin ardindan uygulamali egitimlerini de tamamlayan gönüllüler, olasi bir afete karsi hazir hale geliyor.



AFAD Gönüllülük Projesi ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kisilerin sürece dahil edilmesi amaciyla, görev alanlarinin belirlenmesi, egitimlerle kapasitelerinin arttirilmasi ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarinin takip edilmesi hedefleniyor. AFAD Gönüllü Egitim Programi, çevrimiçi egitimler, yüz yüze egitimler ve saha egitimlerinden olusurken, üç modülden olusan egitim programiyla seviye seviye AFAD gönüllülerinin egitilerek afet farkindaliginin artirilmasi ve afet ve acil durumlar karsisinda toplum direncinin artirilmasini planlaniyor. Aydin’da kayitli 3 bin 700’ ü askin gönüllüden ilk 20 kisilik gruba uygulamali olarak verilen Ilkyardim, Barinma ve Insani Yardim, Yangin ve Hafif Arama Kurtarma egitimleri tamamlanirken, gönüllüler hem teorik hem de pratik olarak hazir hale geliyor.

Depremde çaresiz olmak ve yardim beklemenin çok zor oldugunu ifade eden AFAD Gönüllüsü Sevda Toprakçioglu, "Bir kaç depremi yasadim. Depremde çaresiz olmak, yardim beklemek çok zor. Hem ekiplere yardimci olabilmek hem de kendi çevremize yardimci olabilmek amaciyla bunu bir insani görev olarak düsünüyorum. O yüzden de gönüllü oldum. 5 günlük bir egitim aldik. Ilk 2 günümüz tamamen teorikti daha sonra saha egitimlerimizi aldik. Ip baglama, yangin söndürme ve bugün en son da enkaza girdik. Bizim için oldukça verimli bir egitim oldu. Aldigimiz ekipler kapsaminda AFAD çalisanlarinin ne kadar zor sartlar altinda çalistiklarini da yasayarak anlamis olduk. AFAD müdürümüz Ramazan Harman bey olmak üzere tüm egitmenlerimize verdikleri egitimler için çok tesekkür ediyorum" dedi.



Deprem aninda insanlarin yardimina kosabilmek için AFAD gönüllüsü oldugunu belirten Tugçe Gündogdu, "Bazi depremleri hissettim. O an çok çaresiz kaliyorsunuz ne yapacaginizi bilmiyorsunuz. Yikici depremlerde bina içerisinde, göçük altinda kalan insanlarin neler hissettigini düsünemiyorum bile. Burada hem teorik hem de saha egitimleri aldik. Çok yararli bilgiler ögrendik, deprem aninda insanlara artik daha tecrübeli bir sekilde yardimci olabilecegiz" diye konustu.



Aldiklari egitimlerin ardindan olasi afetlerde görev almaya hazir hale geldiklerini kaydeden AFAD Gönüllüsü Mehmet Serif Acar ise, "Normal yasamda afet aninda insanlara yardimci olmakla burada bu egitimleri alarak bilinçli bir sekilde yardimci olmak arasinda daglar kadar fark var. Burada kullanilan ekipmanlari egitimler yaparak yerinde bire bir ögrendik. Bu egitimleri almadan bu araçlari dogru bir sekilde kullanmak pek mümkün degil. Sag olsunlar buradaki egitmenlerimiz de bizimle yakindan ilgilendiler, egitimlerimizi tamamladik. Allah yasatmasin ancak olasi bir afet durumunda afet bölgesinde görev almaya her zaman haziriz" ifadelerini kullandi.

AFAD Aydin Il Müdürlügü yetkilileri ise gönüllü egitimlerinin belirlenen program dahilinde devam edecegini belirterek, vatandaslara AFAD gönüllüsü olma çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile