AFAD'in 'Gönüllü Yardimcilari'

AFAD'in 'Gönüllü Yardimcilari'

Kayseri’de tam ekipmanli ve egitimli 47 personeli ve gönüllüleri ile akredite olan ANDA Dernegi Arama Kurtarma Ekibi, afet durumlarinda AFAD ile birlikte yardima kosuyor.

AFAD’tan ve diger kollardan aldiklari egitimler ile akredite olarak arama kurtarma çalismalarina katildiklarini söyleyen ANDA Dernegi Kayseri Il Temsilcisi Sevket Dogan, “ANDA, Göktürkçe’de kan kardesi anlamina geliyor. ANDA Dernegi de 2014 yilinda Genel Baskanimiz Okan Tosun ve arkadaslarinin bir araya gelerek insani yardim verebilmek için olusturdugu ve 2016 yilinda sosyal medyanin da etkisi ile dernek statüsüne girmis Ankara merkezli bir dernektir. ANDA Dernegi 33 ilde de faaliyet göstermektedir ve bunlardan bir tanesi Kayseri Il Temsilciligidir. ANDA, 2 faaliyet alanindan olusan bir dernek. Burada da insani yardim ve arama kurtarma faaliyetleri yürütüyoruz. Insani yardimda 100 gönüllümüz var. Tam ekipmanlari ve egitimleri ile birlikte de 27 akredite, geri kalanlari da gönüllü olmak üzere 47 kisilik bir ekibimiz var. Biz geçtigimiz yil Sarioglan depremiyle birlikte arkadaslarimizla bir araya gelerek istisarelerimiz sonucunda evimizin bir kösesinde oturacak insanlar olmadigimizi düsünerek, ikinci faaliyet alanimiz olan arama kurtarmayi da gerçeklestirelim istedik. Daha sonra AFAD Il Müdürümüze gittik, orada da arama kurtarmayi artik Kayseri’de faaliyete geçirecegimizi söyledik. Kendisi de bizi olumlu karsiladi ve destek verdi. Onlara çok tesekkür ediyorum bize gerçekten büyük destek verdiler. Bizler de 27 arkadasimizla öncelikle kentsel arama alaninda egitimlerimizi AFAD’tan aldik. Daha sonra telsiz egitimleri, IHA egitimleri ve itfaiye yangin egitimleri gibi belirli egitimleri alarak, sonrasinda AFAD’in hafif akreditasyon sinavini basariyla geçerek su anda Kayseri’de akredite bir dernegiz. AFAD’la birlikte de çalisiyoruz” dedi.

Dogan, çalismalar disinda derneklerine gelen gönüllüleri için kültürel faaliyet çalismalari da gerçeklestirdiklerini söyleyerek, “Ayni zamanda Kasim 2022 tarihinde Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Kamu Yararina Çalisan Dernek statüsü de almis bulunmaktayiz. Burada dernek deyince insanlarin aklina sürekli arama çalismalarinda bulunan insanlar, insani yardim deyince de ellerinde koli tasiyan insanlar geliyor. Fakat biz bu ikisinin disinda farkli kültürel faaliyetler de yapiyoruz arkadaslarimizla. Ekibimizin bir çogu üniversiteli ve genç arkadaslardan olustugu için biz her 15 günde bir burada söylesi olarak arkadaslarimiza toplumda gelisim ya da tarihsel olarak egitimler veriyoruz. Burada bize hocalarimizin da katkisi oluyor. Misafirlerimiz geliyor ve o konu hakkinda bizleri bilgilendiriyorlar. Biz burada toplum için faydali bir seyler yapmak mücadelesindeyiz. Bizimle birlikte topluma faydali olmak isteyen vatandaslarimiz olursa kapilarimiz herkese açik. Biz devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde bir dernegiz. Toplumun nerede ANDA’ya ihtiyaci varsa bu zamana kadar orada olduk ve bundan sonra da olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile