AFAD Nazilli'de Afet Egitimi Ve Tatbikati Gerçeklestirdi

AFAD Nazilli'de Afet Egitimi Ve Tatbikati Gerçeklestirdi

Aydin’in Nazilli ilçesinde AFAD tarafindan deprem ve yanginlara karsi egitim verildi. Ilçedeki 4 okulda düzenlenen egitimin ardindan gerçeklestirilen tatbikatta AFAD Destek Gönüllüleri de görev aldi.



2022 yilinin Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan ‘Afet Tatbikat Yili’ olarak ilan edilmesi ile birlikte ili genelindeki okullarda, hastanelerde, cezaevlerinde, huzurevlerinde, AVM’lerde, apartman ve sitelerde, organize sanayi bölgelerinde, üniversite ve kamu binalari gibi birçok farkli alanda deprem ani ve yangin tatbikatlari yapilmaya baslandi. 10 Ekimde baslayan egitim ve tatbikatlarda ilk olarak Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi, Ibni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 50. Yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nazilli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapilan Afet Farkindalik Egitimleri ve Tatbikatlari yapildi.

Afet Farkindalik Egitimleri ve Tatbikatlarina AFAD Aydin Il Müdürlügünden Egitim Uzmani Huriye Çiftci, Arama Kurtarma Teknisyenleri Mevlüt Arik, Ergün Gülmez, Santral Memuru Gökhan Uçal, Anbar Memuru Onur Balkan ile AFAD Nazilli destek gönüllüsü ilçe koordinatörü Selin Çam, Koordinatör Yardimcisi Selma Inan, destek gönüllüleri Abdurrahman Sevgi, Mesut Sahan katilirken, yapilan egitim ve tatbikatlarda afet öncesi, afet sirasi ve sonrasinda alinacak tedbirlerle AFAD Gönüllüsü olabilmek için yapilmasi gerekenler anlatildi.

“Deprem Ani ve Tahliye” tatbikatlari gerçeklestiriliyor

Yapilan egitimlerle ilgili bilgi veren AFAD Aydin Egitim Sube Müdürü Sinan Can konusmasinda: “2022 yilinin Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan “Afet Tatbikat Yili” olarak ilan edilmesi ile birlikte ilimizde de okullarda, hastanelerde, cezaevlerinde, huzurevlerinde, AVM’lerde, apartman ve sitelerde, organize sanayi bölgelerinde, üniversite ve kamu binalari gibi birçok farkli alanda deprem ani ve yangin tatbikatlari gerçeklestirdik. 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltilmasi Günü etkinlikleri çerçevesinde ise bu hafta ilimizde faaliyet gösteren bütün okullarda ögretmenlerimiz araciligiyla “Afet Farkindalik Egitimi” düzenliyoruz. 15 okulumuzda da AFAD Ekiplerimizin katilimiyla “Deprem Ani ve Tahliye” tatbikatlari gerçeklestiriliyor. 10 Ekim 2022 tarihi itibariyla baslayan etkinliklerimizin ilki Nazilli ilçemizde Afet Farkindalik Egitimleri ve Tatbikatlari ile devam etti. Ilimizi Afet ve Acil Durumlara karsi dirençli bir sehir konumuna getirmek için verdigimiz çalismalarda yanimizda olan Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürümüze ve Okul Müdürlerimize, ögrencilerimize, AFAD Gönüllülerimize ve emegi geçenlere çok tesekkür ederim” dedi.



AFAD Nazilli destek gönüllüsü ilçe koordinatörü Selin Çam, “Aydin’dan gelen ekibimizle birlikte farkli liselerde temel afet bilinçlendirme egitimlerini yaptik. Tatbikat yaparak bu egitimlerin ne kadar önemli oldugunu ögrencilerimize göstermeye çalistik. Özellikle 15 yasindan itibaren tüm gençlerimizin AFAD Gönüllülük sistemine girerek temel AFAD Gönüllüsü olabileceklerini anlattik” dedi.



Egitim alan ögrencilerden Melis Beyaz, “Bugün okulumuza gelen AFAD ekibi sayesinde deprem, yangin ve afet durumlarinda kendimizi daha iyi nasil koruyabilecegimizi, çevremize ve arkadaslarimiza nasil destek olabilecegimizi ögrendik. Bu etkinlik bizim için çok güzeldi. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz. Biz de bundan sonra bir AFAD gönüllüsüyüz” dedi.



Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, yaptigi konusmada, “Basta deprem olmak üzere ülkemizde sikça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sirasi ve sonrasinda yapilacak dogru davranislari bireylere kazandirmak amaciyla AFAD tarafindan Nazilli 50. yil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ve diger okullarimizda egitimler gerçeklestirildi.

Egitimlerin ardindan yapilan tatbikat ile ögrenilenlerin pekistirilmesi saglandi. Aydin AFAD basta olmak üzere emegi geçen idareci, ögretmen ve ögrencilerimize tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile