AFAD, Tokat'ta Kaya Düsmesi Tehlikesi Altindaki Mahalleyi Çelik Agla Güvenli Hale Getirdi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), Tokat Kalesi eteklerinde kaya düsmesi tehlikesi bulunan Camiikebir Mahallesi'nin, çelik ag uygulanarak güvenli hale getirildigini bildirdi.

AFAD'dan yapilan açiklamada, tarihi ve kültürel dokusuyla Tokat Kalesi eteklerinde yer alan Camikebir Mahallesi'nin 1965'ten bu yana kaya düsme tehlikesi altinda oldugu belirtildi.

Bölgede yapilan jeolojik ve jeoteknik çalismalar sonucunda mahalledeki konutlarin nakli yerine düsme tehlikesi arz eden kayalarin islah edilmesinin daha ekonomik ve uygulanabilir olduguna karar verildigi ifade edilen açiklamada, tehlikenin bertaraf edilmesi için AFAD Baskanligi ve Tokat Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü koordinasyonunda 2018'de kaya islah projesinin gelistirildigi aktarildi.

Açiklamada, bu ay tamamlanan "Tokat Kalesi Kaya Düsmesi Önlem Projesi" kapsaminda 796,62 metre uzunlugunda enerji sönümleyici çelik kaya bariyeri ile 7 bin 200 metrekare alan ölçüsünde çelik ag uygulamasi yapildigi bildirilerek, proje ile ayrica mevcut yapilarin yikilmadan kültürel ve sosyal açidan tekrar yasanabilir hale gelmesi ve bölgenin turizm potansiyelinin korunmasinin saglandigi kaydedildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen AFAD Baskani Yunus Sezer, bunun gibi sahada risk önleyici proje çalismalarinin devam edecegini belirtti.

Sezer, "Aslolan afet olmadan tedbir almak, afet riskini azaltmak. Proje ile afet öncesi bir birimlik yatirimla, olasi bir afet sonrasi yapilacak iyilestirme faaliyetleri harcamasinin önüne geçilerek ekonomiye 8 birimlik katki saglanmis oldu." ifadesini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile