Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Yagis Için Toplandi

Afet Ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Yagis Için Toplandi

Zonguldak il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Yardimcisi Muammer Balci baskanliginda toplanarak bir dizi tedbirler aldi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan hafta sonu cumartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi beklenen saganak yagislar nedeniyle, risk azaltma plani çerçevesinde Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplanarak bir dizi kararlar aldi. Vali Yardimcisi Muammer Balci baskanliginda toplanan kurul; kurum ve kuruluslarin is makinelerinin soförleri ile birlikte görevlendirilerek köprü, menfez alti temizligi ve dere yatagi taskinlarina yönelik acil müdahale için hazir bulundurulmasi, dere yataklarinin kenarinda ve riskli görülen bölgelerdeki araçlarin kolluk kuvvetlerince kaldirilmasi, ilçelerde tarim isçileri de dikkate alinarak konuslandiklari alanlarin kolluk kuvvetlerince kontrol edilmesi, muhtemel sel-su baskini ve taskin öncesinde bina bodrum katlari ile yol alt ve üst geçislerine özellikle dikkat edilmesi; gerekirse bodrum katlarini tahliyesini saglanmasi, alt ve üst geçitlerin yaya ve araç trafigine kapatilmasi kararlari alindi.

Dere yataklari, enerji ve dogal gaz altyapi çalismalarina yagislar boyunca ara verilmesi ve dere yataklarindaki is makinalarinin güvenli yerlere alinmasi, kuvvetli yagis uyarisi geçene kadar kamu kurum ve kuruluslari ile belediye baskanliklarinda izinlerin kaldirilmasi, il, ilçe ve beldelerde halk pazarlarinin kurdurulmamasina karar verildi.

Vatandaslarin sel, su baskini ve diger olumsuzluklara karsi tedbirli olmalari, yetkililerin uyarilarini dikkate almalari istendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile