Afetzede Bisikletçi, Selde Zarar Gören Bisikletleri Ücretsiz Tamir Ediyor

Afetzede Bisikletçi, Selde Zarar Gören Bisikletleri Ücretsiz Tamir Ediyor

Kastamonu’nun Abana ilçesinde bisiklet tamirciligi yapan ve selde is yerindeki bütün bisikletlerini kaybeden Mustafa Yildirim, selde zarar gören bisikletlerin tamir ve bakimini ücretsiz yapiyor.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Agustos’ta siddetli yagisin ardindan Ezine Çayi’nin tasmasi sonucu, can kayiplari yasandi, is yerleri ve çok sayida ev su ve balçik altinda kaldi, bazi binalar da yikildi. Selde çok sayida araç ve bisiklet zarar görürken, bazilari denize kadar sürüklendi. Bozkurt ve Abana ilçelerinde is yeri bulunan Mustafa Yildirim’in, Bozkurt’taki is yerinde de 150 bisikleti ile çok sayida aksesuarlari sel sularina kapildi. Abana’daki is yerinde selden zarar gören bisikletlerin tamir ve bakimini yapan Yildirim, bunun için ücret kabul etmiyor.

"Iyilik yapma sansim var"

6 yil önce Istanbul’dan memleketi Abana’ya döndügünü söyleyen Bisikletçi Mustafa Yildirim, "6 yil önce sehir hayatindan sikilip köyüme yerlesmeye karar verdim ve burada bir bisikletçi dükkani açmak istedim. Ilk açtigimda bu islerden hiç anlamiyordum ve zorlandim, 2016 yilinda Abana’da dükkani açtiktan sonra 2018 yilinda da Bozkurt’ta bir dükkan açmaya karar verdim. Daha fazla kitlelere ulasmak istiyordum, bu yüzden öyle bir karar aldim. Bu kararimda fazla büyüyecegimi tahmin etmemistim ama çok fazla büyüdüm. Hem de daha fazla kitlelere ulastim. Ama sel felaketi olunca maalesef Bozkurt’taki dükkanimin hepsini kaybettim. Maalesef sel, sanki dükkana girip bir tabagi nasil siyirirsiniz o sekilde bütün dükkani siyirip bütün bisikletlerimi, aksesuarlarimi her seyimi alip götürdü. Aslinda dükkandan giden malzeme çok fazla önemli degil, mal, mülk, bunlar önemli degil. Önemli olan bizlerin burada yasayacagi iyiliktir. Allah bana öyle bir sans vermis ki, su anda iyilik yapma sansim var" dedi.



"Onlar için bütün malzemelerimi kullanirim"

Selzede vatandaslarin bisikletlerini tamir ettigini söyleyen Yildirim, "Bu bölgede selden etkilenen kim var ise bisikletini getirsin elimdeki bütün malzemeleri kullanirim. Sag olsun bazi toptanci arkadaslarimiz var, benimle iletisime geçip ne tür ihtiyacimizin oldugunu söylediler, ben de kendilerine ilettim. Onlarda sag olsun gönderiyorlar. Afetzedelerin bekleyen bisikletleri var. Onlari da tamamlayip sahiplerine teslim edecegim" diye konustu.



"4 bisikletin pesine düsecek insan degilim"

Sel felaketinin yasandigi gün 150 bisikletinden sadece 4 tanesini çamurun içinden çikarabildigini ifade eden Yildirim, "Mal, mülk her sey yerine konulur ama giden canlarimiz yerine konulmaz. Burada can kayiplarimiz varken ben 4 tane bisikletin pesine düsecek bir insan degilim. Böyle de olmam hiçbir zaman. Önemli olan selden etkilenen vatandaslara yapabilecegimiz iyilik. En ufak bir katkimiz olacaksa ne mutlu bize" seklinde konustu.



"Bagislanan bisikletlerin kurulumunu yaparim"

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Çevre ve Sehircilik Bakanligina 150 bisiklet bagislandigini anlatan Yildirim, sözlerini söyle sürdürdü:

"O bisikletlerin de kurulumunu tek basima ücretsiz bir sekilde yaparim. Para istemiyorum. Bana, "Olmaz öyle, biz senin ihtiyacini karsilayalim" dediler ama benim için hiç önemli degil. Baska bir firma 10 tane bisiklet gönderdi. Kaymakamlik kanaliyla dagitilacakmis. Onlarin da kurulumunu yaparim. Benim zaten köye yerlesme amacim para kazanmak degildi. Bu ise hobi olsun diye basladim, fark etmeden islerim büyüdü. Burada ulastigim doga imkanini, Istanbul’da bulamiyordum. Burada sel oldu, Istanbul’da deprem olur, Antalya’da yangin olur, baska bir yerde de baska bir felaket olur. Bu felaketler her zaman basimiza gelebilir ama bizim bunlarin hepsinden ders çikarmamiz lazim ve dimdik ayakta durmamiz lazim. Dimdik ayakta durabilirsek hiçbir zaman sikinti yasamayiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile