Afetzede Çocugun Akülü Arabayla Annesinin Mezarini Ziyareti Yürekleri Dagladi

Afetzede Çocugun Akülü Arabayla Annesinin Mezarini Ziyareti Yürekleri Dagladi

Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altindaki vatandaslari yasatmak amaciyla görev alan saglikçi Havva Aydanur Ertugrul, depremde annesini kaybeden Kerim’in annesinin mezarina akülü arabayla gitme hayalini gerçeklestirdi. Asrin felaketinde vefat eden annesinin mezarini akülü arabasiyla ziyaret eden 8 yasindaki Kerim’in davranisi yürekleri dagladi.

Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikima ugrayan Hatay’da, binlerce insan hayatini kaybetti. Insanlarin yillardir yasadiklari evler, deprem sonrasi mezarlari olmustu. Depreme Antakya ilçesi Küçükdalyan Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yakalanan 8 yasindaki Kerim Sarigül’ün 40 yasindaki annesi Asli Sarigül de asrin felaketinde hayatini kaybetti. Depremde annesini kaybeden Kerim, dogum gününde okula ziyarete gelen saglikçi Havva Aydanur Ertugrul’la tanisti. Saglikçi Ertugrul, akülü arabayla annesinin mezarina gitmek isteyen Kerim’in hayalini gerçeklestirmek için çalismalara basladi.

Kerim’in hayalini gerçeklestirmek isteyen Erdugrul, istedigi akülü arabayi Kerim’e hediye etti. Hayalini gerçeklestiren afetzede Kerim’e mezarlik ziyaretinde saglikçi Ertugrul da eslik etti. Yürekleri daglayan ziyarette Kerim, annesinin mezari basinda dua okuduktan sonra çiçekleri suladi. 8 yasindaki Kerim’e akülü arabayi almasini saglayan Havva Aydanur Ertugrul, Kerim’in hayalini gerçeklestirmesinin mutlulugunu ve gururunu buruk yasadi.

“Akülü arabayla annemin mezarina geldim ve çok mutluyum”

Akülü arabasiyla annesinin mezarini ziyaret eden afetzede Kerim, “Depremden sonra evimiz ve okul yikilmisti. Ben buraya bahçemize geldim. Buradaki okula yazdirildim. Havva abla, dogum günümde okulumuza pasta getirdi. O zamanda arkadaslarima benim dogum günüm oldugunu söyledim. Havva abla elinde pastayla gelince arkadaslarim Kerim’e mi getirdiniz dediler. Havva ablam evet dedi.

O zaman tanistik. Bana ev yapti. Hayalimi gerçeklestirdi. Akülü araba aldi. Akülü arabayla annemin mezarina geldim ve çok mutluyum” dedi.



“8 yasindaki bir çocuk için annesinin mezarinin basinda bize ev yapiliyor demesi kolay bir sey degil”

8 yasindaki afetzede Kerim’in hayalini gerçeklestiren saglikçi Havva Aydanur Ertugrul, “Biz Kerim’le depremden sonra tanistik. Depremde annesini kaybetti. Bizden bir istekte bulundular. Yasadiklari konteynere ve çadira fareler geliyordu. Zemin destegi verir misiniz dediler. Sahaya görmeye gittigimizde ev yapmaya karar verdik. Kerim bizden akülü araba istedi. Akülü arabayla annesinin mezarina gitmek istiyordu. Biz evi yaparken akülü arabasini da aldik. Simdi Kerim’in annesinin mezarinin basindayiz. 8 yasindaki bir çocuk için annesinin mezarinin basinda bize ev yapiliyor demesi kolay bir sey degil. Akülü araba istemesi ve bizim bunu saglamamiz kolay degil. Dernek olarak Kerim ve diger çocuklarin yanindayiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile