Afgan Firmadan Malkara'ya 100 Milyon TL'lik AVM Yatirimi

Afgan Firmadan Malkara'ya 100 Milyon TL'lik AVM Yatirimi

Afgan yatirimcilar tarafindan Tekirdag’in Malkara ilçesinde yapilan 100 milyon TL’lik AVM yatirimi tamamlandiginda bin kisilik istihdam olusturacagi bildirildi.

Trakya Kalkinma Ajansi’nin öncülügü ile yabanci yatirimcilarin Tekirdag’a gelip yatirim yapilmasi için çalismalar devam ediyor. Trakya Kalkinma Ajansi tarafindan yapilan bürokratik islemler ve danismanlik hizmeti sonrasinda Afgan yatirimcilar tarafindan Malkara ilçesinde toplam 100 milyon TL tutarinda AVM yatirimi ile yaklasik bin kisilik bir istihdam olusturulacak. 116 Magaza, butik otel, hastane, spa ve hamam, spor salonu gibi imkanlara sahip olacak AVM kompleksi 2022 yilinda hizmet vermeye baslayacak.

Konuyla ilgili AVM’nin insaat alaninda incelemeler yapilarak basin toplantisi düzenlendi.

Basin toplantisinda Malkara Kaymakami Kerem Süleyman Yüksel, Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin ve Afgan yatirimcilar katildi.

Basin toplantisinda açiklama yapan Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin, “Trakya kalkinma ajansi olarak, hem yurt içerisinde, hem de yurt disinda yatirimcilarimizin Trakya Bölgesine gelmesi, burada yatirim yapmasi istihdami, üretimi, ihracati artirmasi için elimizden gelen destegi vermeye devam edecegiz. Bu alanda turizmden sagliga, makine ekipmandan, sagir sanayiye kadar birçok alanda hem yurtiçinden, hem de yurtdisindan yatirimcilarin önünü açmak için, bürokrasiyi azaltmak için elimizden gelen gayreti isbirligi içerisinde yatirimcilarimiza yardimci olmaya çalisiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile