Afgan Mühendisleri Törenle Ülkelerine Uğurlandı

Afganistan'ın Belh vilayetinden Türkiye'ye gelen mühendisler, Konya'da tarım ve hayvancılık alanında 4 aylık uzmanlık eğitimi aldıktan sonra ülkelerine uğurlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı , Konya Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı ve Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında gelen 10 kişilik ekip, Konya'da bulunan Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde 4 aylık uzmanlık eğitimi aldı.

Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı'nda gerçekleşen törende konuşan Vakf Başkanı Ercan Uslu, bu projeyi hayata geçirmekten dolayı çok mutlu olduklarını, bunun devamını da getirmeye gayret edeceklerini söyledi.

Mühendislere, ülkelerine döndükten sonra da tarım alanında yardım edeceklerini dile getiren Uslu, Konya ile Belh arasında bir manevi bağın da olduğuna değindi.

Afganistan'ın Belh Milletvekili Muhammed Abduh da Türkiye'nin, Afganistan'ın en büyük destekçisi olduğunu belirtti.

Afgan halkının gelir kaynaklarının başında çiftçiliğin geldiğini ifade eden Abduh, ''Konya'da eğitim alan mühendislerin, ülkemizde yeni çalışmalar başlatarak, tarıma yarar sağlayacağına inanıyorum. Bu proje için emeği geçenlere Afgan halkı adına çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Program, eğitimlerini tamamlayan mühendislerin sertifikalarının dağıtılmasının ardından son buldu.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Yayıncı: Murat Aslan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile