Afganistan'da ölen iki yardım gönüllüsü 3 ay sonra Türkiye'ye getirildi

Afganistan'da 17 Mayıs 2010'da yaşanan uçak kazasında ölen iki Türk'ün cenazesi 3 ay sonra Türkiye'ye getirildi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü o

Afganistan'da 17 Mayıs 2010'da yaşanan uçak kazasında ölen iki Türk'ün cenazesi 3 ay sonra Türkiye'ye getirildi. İnsani Yardım Vakfı (İHH) gönüllüsü olarak bölgede bulunan Bahattin Yıldız ile Faruk Aktaş'ın cenazeleri yarın Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Türkiye'ye bugün saat 14.00 sıralarında uçakla getirilen Yıldız ve Aktaş'ın cenazeleri Atatürk Havalimanı'nda Yıldız'ın çocukları Sümeyra, Enes, Mustafa ile Aktaş'ın kardeşleri Cengiz, Yusuf, Cahit, Emine, Fatma, Ferize, Pakize ve İHH yetkilileri gözyaşları içinde karşıladı.

Gazetecilere açıklama yapan İHH yetkilisi Salih Bilici, cenazelerin DNA incelemesinden dolayı geciktiğini belirterek, vefat eden yardım gönüllüsü arkadaşlarına rahmet dileklerinde bulundu.

Afganistan'da açılması planlanan yetimhaneye arsa bulmak için bölgede bulunan Bahattin Yıldız ile Faruk Aktaş kazanın yaşandığı gün iç hat seferi yapan Pamir Havayolları'na ait uçakla Kabil'e gitmek istemişti. İçinde 38 yolcu ve 5 mürettebatı olan uçak Salang geçidine düşmüş, yoğun kar ve sis nedeniyle enkaza ancak 4 gün sonra ulaşılabilmişti.

Uçak tamamen parçalandığı için kimlik tespiti için ölenlere Türkiye'den de giden Adli Tıp Kurumu ekiplerince DNA testi uygulandı. Uzun çalışmalar sonucunda iki yardım gönüllüsünün cenazeleri tespit edildi.

"Muhtaçlar için seferber oldular"

Afganistan aşığı olan Sivas doğumlu Bahattin Yıldız (54) çeşitli yayın kuruluşlarında çalışırken, bir taraftan da gönüllü yardım çalışmalarında bulundu. Yıldız'ın; 'Savaşan Afganistan' , 'Cihat Günlüğü', 'Kar Çiçeği', 'Karda Ayak İzleri', 'Güllerin Vedası' adlı yayınlanmış kitapları da bulunuyor.

Iğdırlı olan 36 yaşındaki Faruk Aktaş da, Pakistan'daki yüksek tahsili sırasında yardım gönüllüsü oldu. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini bilen Aktaş, özellikle yetimler konusunda çık hassastı. Evli olan Aktaş'ın Muhammed Ferzan isimli 6 yaşında bir çocuğu var.

Yardım gönüllüleri Bahattin Yıldız ile Faruk Aktaş'ın cenazeleri Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Yardım gönüllülerinin cenazeleri yarın ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile