Afganistan‘daki Otel Saldırısı

İçişleri Bakanı Bismillah Han Muhammed, başkent Kabil‘de 10 kişinin hayatını kaybettiği otel saldırısında saldırganların 6 kişi olduğunu ve olayda 2 askerin yaralandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Muhammed, 10 kişinin hayatını kaybettiği otel saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Saldırganlar 6 kişiydi. Otele girmeye çalıştılar. Emniyet görevlileri saldırganları etkisiz hale getirdi. Olayda 2 asker yaralandı. Başka hiç kimseye zarar gelmedi" dedi.

Can Muhammed isimli görgü tanığı ise, "Gece saat 11 gibi asansörle aşağı indiğimiz sırada saldırganı gördük. O sırada bize ateş açmaya başladı. 3‘üncü kata kaçtık ve saldırganlar da bizim peşimizden geldi. Daha sonra 4‘üncü kata çıktık. Bir odaya saklandık. O odada saat 2‘ye kadar gizlendik. Sonra güvenlik görevlileri bizi oradan çıkardılar ve otelden dışarı çıktık. Maalesef bizim bir arkadaşımız hayatını kaybetti. Sonra güvenlik görevlileri bize bu yolu takip etmemizi söyledi" diye konuştu.

Bir diğer Afganlı ise, "Sabahleyin bir uçak gördüm. Binaya ateş açtı, sonrasında yangın çıktı. Uçağın saldırısından sonra binadan kendimizi zor dışarıya attık. 5‘inci kattaydık ama saldırganları görmedik. İçeride valiler ve üst düzey heyet yetkileri de vardı" dedi.

Afgan yetkililer, otelin çatısına çıkan saldırganları etkisiz hale getirmek için NATO‘nun hava desteğinden faydalandıklarını ifade etmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile