Afganistanlı Aileler, Şehit Olan Uzman Çavuş Vurucu'nun Ailesine Taziye Ziyaretinde Bulundu

Erzurum'daki Afganistanlı aileler, Kabil yakınlarındaki helikopter kazasında şehit olan uzman çavuş Önay Vurucu'nun Erzurum'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Çeşitli nedenlerle ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Erzurum'da ikamet eden Afganistanlılar, çocuklarıyla birlikte şehit Vurucu'nun ailesinin yaşadığı eve gelerek başsağlığı diledi.

Afganistanlı Ruya Hasanzade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, ''Aileye Allah sabır versin. Helikopter düştüğü zaman çok üzüldüm'' dedi.

Raziye Rahimi de şehit annesine teşekkür ederek, ''Bu milleti, Türkiye'yi çok seviyorum. Fedakar bir millet. Türk askeri gidip Afganistan'da şehit oldu. Hepimiz üzüldük ama gurur da duyduk. Önay Vurucu benim de şehidim. Allah hepimize sabır versin'' diye konuştu.

Şehit annesi Meryem Vurucu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, oğluyla kazadan iki gün önce internet üzerinden görüştüğünü söyledi.

Vurucu, şöyle devam etti:

''Oğlum konuşmayı çok sevmezdi. 'Anne ne yapıyorsunuz, ne ihtiyacınız var-' diye sordu. Ben de 'bizim bir ihtiyacımız yok, sen iyi ol gerisi olur' dedim. İşi vardı. İşin varsa git dedim ama biraz daha konuşmak istedi. Biraz konuştuk, sonra kapattık. Nereden bilebilirdim ki bilseydim akşama kadar yavrumla konuşurdum.''

Afganistan'da Kabil Bölge Komutanlığı emrinde bulunan ve 16 Mart 2012 tarihinde görev uçuşu esnasında düşen helikopterde 12 asker şehit olmuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile