Dernek, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla ilde görev yapan diş hekimlerine yönelik bir program düzenledi.
Dernek Başkan Yardımcısı Akçalı, burada yaptığı konuşmada, "2004 yılından itibaren geliştirdiği yeni yönetim anlayışıyla faaliyetlerine yoğunluk ve hız kazandıran derneğimiz, faaliyetlerini kuruluş amaçlarının tamamını kapsayacak ölçülerde gerçekleştirme başarısını göstermiştir." dedi.
Fedakâr doktor, diş hekimi ve diğer sağlık personeliyle Orta Afrika, Nijer ve Pakistan’a sağlık hizmeti götürdüklerini belirten Akçalı, bu hizmetlerin Sağlık Bakanlığı ve TİKA işbirliğiyle yapıldığını vurguladı. Dış ülkelerde teknik cihaz ve ekipman azlığından dolayı yapılamayan ameliyatlar için hastaların Manisa’ya davet edildiğini belirterek, “Son yıllarda Manisa’ya gelen Afrikalı hastaların operasyonları, sponsor sağlık merkezleri ve derneğimizin hayırseverleri tarafından giderleri karşılanarak yapıldı. Onlarca hasta, sağlığına kavuştu. Böylece Afrika’nın gittiğimiz şehirleriyle Manisa, kardeş şehir unvanı almaya başlamıştır." diye konuştu.
Derneğin İzmir’de bulanan Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESADEF) yesi olduğunu kaydeden Ayhan Akçalı, önümüzdeki günlerde bir konfederasyon çatısı altında toplanacaklarını söyledi.
Yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi vererek, 2013 yılında ESAFED ve Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte, Sağlık Bakanlığı'nın destekleriyle Somali’nin başşehri Mogadişu’da eğitim ve araştırma hastanesi açılacağını bildirdi .
Afrika'dan Gelen Hastalar Manisa'da Ameliyat Ediliyor
Manisa Sağlık ve Eğitim Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Akçalı, cihaz ve ekipman yetersizliği sebebiyle Afrika ülkelerinde ameliyat edilemeyen birçok hastanın, hayırseverlerin desteğiyle Manisa'da tedavi olduğunu söyledi.