Afrika Ihracatçilar Isbirligi Toplantisi Istanbul'da Gerçeklestirildi

Istanbul’da Türkiye-Afrika Ihracatçilar Platformu tarafindan düzenlenen Afrika ihracatçilar isbirligi toplantisina ev sahipligi yapti. Toplantiya Afrika ülkelerinden gelen çok sayida is adaminin yani sira Türk is adamlari da yogun ilgi gösterdi.

Toplantiya, Afrika ülkelerinden gelen çok sayida is adaminin yani sira Türk is dünyasindan da yogun katilim saglandi. Toplanti da Kitalararasi ticaret yönelen firmalar için günümüz teknolojisinin imkanlarini kullanarak daha kolay biçim de Afrika ülkeleri ile ticari etkinligi arttirabilme teknikleri ve gelistirilen yeni nesil ihracat sistemi de ele alindi. Toplanti ile ilgili açiklamalar da bulunan TURCAF Baskani Muhammet Ali Aras, “Türkiye’deki üreticiler ile Afrika’da ki alicilari online da bulusturan bir sistem, fakat biz sadece dijital varligi kullanmiyoruz. Geleneksel pazarlama metotlariyla da üretici firmalarimizin Afrika kitasindaki marka bilinirligini arttirarak orada ki sürdürülebilir ihracatlara destek veriyoruz. Biz bu yola Cumhurbaskanimizla devletimizle birlikte 1998 yilinda Afrika açilim politikasi ile birlikte çiktik. 2005 yilinda ise Afrika yili ilan edilerek 2008’de ise Afrika Birligi Türkiye’yi stratejik ortak kabul ettikten sonra zaten bir farkindalik olusturduk. Bizim burada yapacagimiz üretici ve ihracatçi firmalarimiz nasil daha kolay ve daha güvenilir bir sekilde Afrika kitasina ihracat yapacak oradaki alicilar ile nasil bulusacak, ihracattaki Afrika problemlerini nasil çözümleyecegiz bunu burada açikliyoruz” dedi.

"Üreticileri dijital varliklarla Afrika pazarina açilimini saglayacagiz"

Baskan Aras, yeni planlarla birlikte artik üreticileri dijital varliklar sayesinde de Afrika pazarina açtiktan sonra ikili iliskileri güçlü bir sekilde birbirlerine baglayacaklarini belirterek “Bu seneki planlari arasinda kendi bünyesinde bulunan kaliteli üreticileri alip dijital varlik sayesinde Afrika’ya açtiktan sonra Afrika ile ikili iliskileri güçlü bir sekilde birbirine baglamak. Bizim dijital platformumuza baktigimiz zaman sizin bir firma profiliniz oluyor. Bu profile ürünlerinizi yükledikten sonra biz 42 ülkede reklam çalismasi yaparak size müsteri topluyoruz. Bu topladigimiz müsteriler ile eger sizin ihracat elemaniniz yoksa ya da ihracat ile alakali bir sikinti yasiyorsaniz bizim sitemiz üzerinden yapay zekali çeviri programlari üzerine konusma yapip ihracata çok rahat bir sekilde baslayabilirsiniz. Fakat ben satisimi yaptim bunun lojistik süreci nasil olacak bunun fuari nasil olacak, müsteri ile nasil sürdürülebilir ihracata girecegim diyorlar ise bizim sitemizde lojistik destegi alabilir gümrükleme için yardim alabilir, o ülkede neler olduguyla ilgili haber alabilirsiniz ve sizin sektörünüzle alakali fuar takvimini takip edebilirsiniz. Geleneksel pazarlamada ise firmamiz bize geldigi zaman bizler 12 saniyelik videolarini çekiyoruz ve oradaki ulusal haber kanallarinda yayinliyoruz. Sahada 12 ofisimiz var bu ofisler üzerinde olusturdugumuz dergilerimizi Afrika kitasinda dagitima çikiyoruz. Afrika’nin en islek yerlerinde bayilik billboardlara sahibiz. Bu billboardlar sayesinde firmalarimizin reklam çalismalarini yapiyoruz ve getirdigimiz samimi alici delegasyonla da üretici ve üyelerimizi birlestiriyoruz. Ülkemizin Afrika politikasina destek veriyoruz. Çünkü suan 2023’de bizim 30 milyar dolarlik Türkiye ve Afrika arasinda ihracat hacmimiz var. 2025’de ise hedeflerimiz 50 milyar dolar. Biz bunun daha da artmasini istedigimiz için üretici ve ihracatçi firmalarimiza yüzde 90 destek veriyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile