Afrika'nın gururu Gana çeyrek finalde

Gana ABD'yi uzatmada 2-1 yenerek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Gana ABD'yi uzatmada 2-1 yenerek Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Kupada yoluna devam eden tek Afrika ülkesi olan Gana, nefes kesen bir ikinci tur maçı sonunda son sekiz takım arasına girdi.

Gana, Asamoah Gyan'ın birinci uzatmada devresinde attığı golle ABD'yi 2-1 yendi ve çeyrek finalde Uruguay'ın rakibi oldu.

Royal Bafokeng Stadı'nda oynanan son 16 turu maçında Gana beşinci dakikada Kevin Prince Boateng'in attığı golle öne geçti, 62. dakikada Landon Donovan penaltıdan skoru eşitledi.

Normal süresi 1-1 biten karşılaşmada Asamaoah Gyan 93. dakikada Gana'yı bir kez daha öne geçirdi. Kalan dakikalarda beraberlik golü için bastıran ABD'nin çabası sonuç vermedi ve Gana, Kamerun'dan sonra Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükselen ikinci Afrika ülkesi oldu.

Kupa tarihinde bugüne kadar hiçbir Afrika ülkesi yarı finale kalamadı. Kamerun 1990'da çeyrek finalde İngiltere'ye 3-2 yenilerek elenmişti.

Gana ile Uruguay Cuma günü Johannesburg'daki Soccer City Stadı'nda yarı finale yükselebilmek için karşı karşıya gelecek.


ABD: Howard, Cherundolo, DeMerit, Bornstein, Bocanegra, Donovan, Bradley, Clark (30 Edu), Dempsey, Altidore (91 Gomez), Findley (46 Feilhaber).

Gana: Kingson, Pantsil, Jonathan Mensah, John Mensah, Sarpei (72 Addy), Annan, Inkoom (113 Muntari), Kevin-Prince Boateng (78 Appiah), Ayew; Asamoah, Gyan.

Goller: 5 Boateng, 62 Donovan (penaltı), 93 Gyan

Sarı kartlar: Bocanegra, Cherundolo, Clark, Jonathan Mensah, Ayew

Hakem: Viktor Kassai (Macaristan)

Stat: Royal Bafokeng

CNN Türk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile