Afrika‘nın Son Monarkı Da Kraliyet Düğününe Katılıyor

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gibi dünya liderlerinin davet edilmediği İngiltere Prensi William ve Kate Middleton’un düğününe katılacaklar arasında en ilgi çeken davetlilerden birinin Afrika’nın son kralı III Mswati olduğu söyleniyor.

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy gibi dünya liderlerinin davet edilmediği İngiltere Prensi William ve Kate Middleton’un düğününe katılacaklar arasında en ilgi çeken davetlilerden birinin Afrika’nın son kralı III Mswati olduğu söyleniyor. Öte yandan Kraliçe Elizabeth’in dağ kralını davet etmesi büyük eleştirilere sebep oldu.

    İngiliz İndependent gazetesine konuşan insan hakları aktivisti Peter Tatchell, “Kraliçe Elizabeth’in Bahreyn, Suudi Arabistan ve Swaziland gibi ülkelerin, insan haklarını ihlal eden krallarını düğüne davet etmesini üzüntüyle öğrendik” dedi.

    Eleştirilere cevap veren St. James Sarayı’nın sözcüsü, “Kraliçe’nin ülkelerin soylularını davet ederek sadece basit bir geleneği devam ettirdiğini” söyledi.

    Güney Afrika tarafından çevrilen Dağ Krallığı’nda geçtiğimiz haftalarda meydana gelen “Mısır” benzeri protestolarda, halkına orantısız güç kullanan III Mswati, Uluslararası Af Örgütü (Amnesty) tarafından eleştirilmişti.

    Swaziland Kralı III Mswati’nin 13 karısından birisini ve ailesinden, danışmanlarından oluşan diğer 49 kişiyi yanına alarak yarın Londra’ya hareket edeceği söyleniyor. Kral ve ekibi Londra’nın pahalı otellerinden Dorchester’de kalacak.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile