Afrika Pazarının Damak Tadı, Kayseri Şeker'le Yakalandı

Afrika Pazarının Damak Tadı, Kayseri Şeker'le Yakalandı

Afrika ülkesi olan Somali’ye Türk lokumu ihracatı yapan Kayseri firması Afrika pazarının lokumdaki damak tadını doğal pancar şekerinden elde edilen şekerle yakaladı.

Kayseri Pancar Kooperatifi üyesi ve Yozgat-Boğazlıyan İlçesi Yenifakılı Bölgesi Bektaşlı köyünde pancar çiftçisi olarak yıllarca geçimini şeker pancarı ekerek sağlayan Pancar çiftçisi Mustafa Körkoca, şimdi ise ticarete atılarak şeker pancarından elde edilen şekerlerden Türk lokumu yapmak suretiyle yurt içine ve yurt dışına ihracat yapmaya başladı.

Somaliye lokum sevkiyatı esnasında konuşan Kayseri Organize sanayi Bölgesindeki imalathanesinde yaklaşık 40 çeşit lokum üretimi yapan Mustafa Körkoca; Yıllarca köyde geçimimizi şeker pancarı ekmek suretiyle sağladık. Şimdi de pancar şekerinden elde edilen ürünlerimizi yurt içinde ve yurt dışına pazarlamak suretiyle ticaret yapmaktayız. Şu anda Almanya, Hollanda ve Somali pazarında lokumlarımız tutuldu. Orta doğu ülkelerine de Doğal şeker ile imal ettiğimiz Türk lokumunu pazarlama gayreti içerisindeyiz dedi.

Körkoca; Doğal şeker pancarı kullanan firmaların, pancar şekeri kullanmayanlara göre daha az kar ettiğine dikkat çekerek ne pahasına olursa olsun ürünlerinde doğal şeker dışında şeker kullanmayacaklarını belirterek, Biz Şeker pancarından elde edilen doğal şekeri kullanmazsak köydeki vatandaşlarımız da şeker pancarı ekemez ve köylerini yurtlarını yuvalarını terk etmek zorunda kalırlar. Bizler ürettiğimiz değerlerimize sahip çıkmazsak başkalarından ne bekleyebiliriz. Önce biz kendimizden sorumluyuz. Tabi ki köydeki vatandaş da tükettiği ürünün etiketine dikkat etmek suretiyle hem şeker pancarı tarımını destekleyip hem de doğal şeker pancarı kullanan sektörün desteklenebileceğini söyledi.



Körkoca ayrıca; Yurt dışında ’Turkish Delight’ olarak tutulan Türk lokumunun başka ülkeler tarafından da üretimi yapılarak Türk lokumu diye pazarlandığını bu nedenle doğal şeker pancarı ile üretilen Türk lokumunun bir an önce patentinin alınması gerektiğini belirtti.

Şekerli ürün imalatlarında “Kayseri Şeker” kullanan firmalarla görüşerek tüketici talepleri, şikayet ve önerilerini almak için bir ağ oluşturan Kayseri Şeker Panpa Pazarlama Şirketi yetkilileri, işyerinde günde bir ton Kayseri Şeker kullanan Esemirgan şirketi sahibi Mustafa Körkoca’ya örnek davranışı ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederek plaket takdim ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile