Afrikali Hasta Kayseri'de Sifa Buldu

Afrikali Hasta Kayseri'de Sifa Buldu

Benign prostat hiperplazisi hastaligi bulunan 71 yasindaki Afrikali hasta, Kayseri’de geçirdigi ameliyatla sagligina kavustu.

Güney Afrika ülkelerinden Sierra Leone’da yasayan ve iyi huylu prostat büyümesi hastaligi bulunan 71 yasindaki Mohamed Barrie, rahatsizliginin artmasi nedeniyle Kayseri’ye gelerek Özel Dünyam Hastanesi’ne basvurdu. Burada kontrolleri yapilan Mohamed Barie ameliyata alindi. Güney Afrikali Barie, burada geçirdigi ameliyat ile sagligina kavustu. Ameliyat hakkinda bilgiler veren Üroloji Uzmani Opr. Dr. Halim Bozoklu, “Hastamiz bize geceleri zor ve sik idrara çikma ve idrar yapamama sikayeti ile geldi. Tetkiklerini yaptik. Benign prostat hiperplazisi dedigimiz iyi huylu prostat büyümesi mevcuttu. Hastamiza operasyon planladik ve operasyonunu yaptik. Hastamiz, Atlas Okyanusu kiyisinda bulunan Sierra Leone’den geldi. Benign prostat hiperplazisi nedeniyle tetkikleri sonucunda kapali prostat ameliyatimizi yaptik. Ameliyat süreci ve daha sonrasindaki dönem normal seyretti. Hastamizda herhangi bir sikinti yok. Yarin Insallah taburcu edecegiz. Kapali prostat ameliyati dedigimiz ameliyat, idrar deliginden rezektoskop dedigimiz alet ile girerek prostati küçük parçalar halinde yontarak disariya aliyoruz. Idrar yolunu açiyoruz ve hastalarinda rahat idrar bosaltimi yapmasini ve sikintilarindan kurtulmasini sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

Erkeklerin 40 yasindan sonra senede 1 kere mutlaka üroloji uzmanina muayeneye gitmesi gerektigini söyleyen Bozoklu, "Bu hastalik erkeklerin hastaligidir. Genellikle 40 yasindan sonra geceleri sik idrara çikma, idrar yapmada zorluk, idrarin kesik kesi gelmesi ve idrar yapamama gibi belirtileri vardir. 40 yasindan sonra prostat dedigimiz organ yavas yavas büyümeye basliyor. Büyüdükçe de idrar yolunu sikistiriyor. Sikistirdikça da arka tarafta bulunan mesane dedigimiz idrar kesesi içerisindeki idrari bosaltmak için kasiliyor. Belirli bir süre önündeki engeli yeniyor ve bir süre sonra engeli yenemez hale geliyor. Engeli yenemedigi zamanda içeride idrar birikmeye basliyor. Dolayisi ile havuz tam bosalmadigindan çabuk doluyor ve sik idrara çikma belirtileri oluyor. Bunun için 40 yasindan sonra her erkegin senede 1 defa üroloji uzmanina muayeneye gitmesi, ayrica bu büyüyen prostatinda iyi huylu mu, kötü huylu mu oldugunu anlamak amaciyla tetkiklerinin yapilmasi ve muayene edilmesi gerekiyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile