Afşin'de 200 bin fidan dikimi için 150 işçi alınacak

Kahramanmaraş'ta Afşin Kaymakamlığı'nın başlatmış olduğu ve İlçe Özel İdaresi'nce yürütülecek proje kapsamında 200 bin fidan toprakla buluşacak. 17 ay

Kahramanmaraş'ta Afşin Kaymakamlığı'nın başlatmış olduğu ve İlçe Özel İdaresi'nce yürütülecek proje kapsamında 200 bin fidan toprakla buluşacak. 17 ayrı noktada bin dekarlık alanda oluşturulacak süne ormanı için Türkiye İş Kurumu Kahramanmaraş İl Müdürlüğü tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Afşin Kaymakamlığı'na 150 geçici işçi alınacak.

Süne ile mücadele kapsamında Afşin Kaymakamlığı ile İlçe Özel İdaresi'nin başlattığı ağaçlandırma kampanyası çerçevesinde yapılan çalışmalara hız verildi. Afşin Ovası'ndaki 17 ayrı bölgeye süne ile mücadele için Afşin Kaymakamlığı ve ilçe özel idaresinin katkılarıyla faydalı böceklerin barınarak ürediği fidan çeşitleri dikilecek. Afşin asri mezarlığı, Atlas Tepesi, Meslek Yüksek Okulu civarı, Sanayi, Taşocağı, köy girişleri, okul ve cami alanlarında fidan dikimi yapılacak. Dikilen ağaçların zarar görmemesi için alanın çevresi çitle çevrilerek koruma altına alınacak. 17 ayrı noktadaki toplam bin dekarlık alanda 200 bin fidan toprakla buluşacak.

Projenin toprak erozyonu ve süne ile mücadele etmek için başlatıldığını belirten Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, "Projenin bir ayağını ilçe kaymakamlığımız, diğer ayağını da ilçe özel idare oluşturuyor. Yapacağımız bu çalışma ile ortak bir çalışma başlatmış oluyoruz. Hedefimiz bin dekarda ağaçlandırmak yapmak. İş-Kur aracılığıyla 150 işçi 1 ay boyunca çalışacak." dedi.

Önemli olanın ağaçlandırma sahaları oluşturmak değil o alanları korumak olduğunu belirten Arıcan, "Dikilen ağaçları koruyup, sulanmasını sağlayarak, bu alanların gelecek nesillere aktarmalıyız. Bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye vurguladı.

Süne mücadelesinde artık ilaçlı mücadelenin kalmadığını dile getiren Kaymakam Arıcan, "İlaçla mücadele yaptığımız zaman doğaya, toprağa ve kendimize zarar veriyoruz. Bu zararı asgariye indirmek için süne zararlısının barınabileceği alanları oluşturup, ilaçla mücadelenin olmadığı biyolojik mücadeleyi çiftçimize öğretmemiz lazım. Amacımız buydu. Umarım hedefimize ulaşacağız." şeklinde sözlerini tamamladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile