Afşin Elbistan'da Zararlı Toz ve Gaz Bırakan Bacalar Bakıma Alındı

Afşin Elbistan A Termik Santrali İşletme Müdürlüğü, ünitelerdeki kül tutucu filtrelerin küt tutma kapasitesini artırmak için özel çalışma başlattı.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali I-IV Üniteler, baca gazı tesisi projesi ile baca gazı, kükürt arıtma işlemi, rehabilitasyon ve elektro filtre işlemleri 2012 yatırım programına alındı. Milyonlarca dolarlık proje öncesinde harekete geçen A Termik Santrali İşletme Müdürlüğü, yatırımdan önce çevreye verilen zararı azaltma yönünde adımlarını attı. İşletme Müdürlüğü personelinden oluşan özel ekip, şu anda 2 aşamalı proje üzerinde çalışıyor. Ekip, ilk olarak toz tutucu filtrelerin bakımını yaptı.

Şu anda kesin rakamlar olmasa bile bacalardan havaya salınan kül miktarında ciddi oranda düşüş sağlandığı belirtildi. Çalışmanın ikinci etabında ise brüden filtreleri yer alıyor.

İşletme Müdürlüğü, bu onarım ve iyileştirme için Nisan 2012’de ihaleye çıktı. Bu onarım için gereken teknik malzeme eylül ayı içerisinde başlayacak çalışma için hazır bekletiliyor. Çalışmalar hem 204 milyon dolarlık yatırımın tamamlanma süresini kısaltacak hem de bu süreç içerisinde çevreye verilen zararı asgari düzeye indirecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile