Afyonkarahisar’da 2013’de Termal Oteller 5 Bin Kişiyi İstihdam Edecek

Türkiye`nin termal başkenti Afyonkarahisar, kabuğunu kırmaya hazırlanıyor.

İki yıl içinde beş yıldızlı otel sayısı 11’e ulaşacak olan şehirde, istihdam edilecek insan sayısının da 5 bini bulması bekleniyor. Bu rakam 250 kişinin çalıştığı orta ölçekli 20 fabrikaya eşdeğer. Otellerin kent ekonomisine katkısının ise aylık 8 milyon lirayı bulması hedefleniyor.

Afyonkarahisar Termal Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı (ATTİD) Ali Acar, ülke olarak termal şifalı suyu sadece eğlence ve dinlenmede kullandıklarını, fakat dünyada önce sağlık sonra eğlence kısmında kullanıldığını söyledi. Afyonkarahisar’da termal suların turizm sektöründe kullanılması için yatırımların artmaya başladığını kaydeden Acar, 2000 yılına kadar kentte sadece 2 tane beş yıldızlı varken şu anda 6 tane 5 yıldızlı otel açıldığını belirtti. Acar, yapımı devam eden oteller birlikte önümüzdeki iki yılda 11 tane 5 yıldızlı otel, standartlara uygun yatak kapasitesinin de 11 bine ulaşacağını anlattı.


"20 FABRİKAYA EŞDEĞER İSTİHDAM SAĞLANACAK"
Acar, bu otellerin açılması ile birlikte termal turizm sektöründe istidamın 5 bin kişiye ulaşmasının beklendiğini ifade ederek, “Buda ortalama 250 kişinin çalıştırdığı orta ölçekli 20 fabrikaya bedeldir. Bizim otellerimiz bacasız fabrikadır. Kentimiz, bir zamanlar mermeri, gıdası ile ön planda iken son 5 yılda termal yatırımları ile ön plana çıkmıştır. Sektörde 5 bin kişinin istihdam edilmesi ile birlikte kent ekonomisine ayda 7-8 milyon liralık bir nakdi katkı sağlanacaktır.” dedi. Acar, bu rakamın bir Anadolu şehri için göz ardı edilemeyecek rakamlar olduğunu anlattı.


"GÜNDE BİN 500 KİŞİNİN TEDAVİ EDİLDİĞİ BİR MERKEZ YAPILMALI"
Ali Acar, Afyonkarahisar’a Avrupa standartlarında günde bin 500 kişinin tedavi görebildiği fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması gerektiğine dikkat çekti. Mineral zenginliği açısından Türkiye’deki suların daha zengin olduğunu ifade eden Acar, şunları söyledi; “Dünyanın öbür ucundaki bir insan tedavi görmek isterse önce Türkiye sonrada Afyonkarahisar akla gelmelidir. Sağlık Bakanlığı, oteller ve valiliğin ortak olduğu bir fizik tedavi merkezi kurulması gerekiyor. Örneğin Almayan’da kür merkezlerine ödenen rakam yıllık 15 milyar Euro. Bunun yüzde 10’unu alsak bile Afyonkarahisar ihya olur. Afyonkarahisar olarak biz bu tedavi yi yüzde 30 daha altında daha iyi şartlarda yapabiliriz. Zafer Havalimanının açılması ile birlikte bu düşüncelerimizi gerçekleştirebiliriz. Hem eğlenme dinlenme hem de tedavi sistemini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmemiz için alt yapı görüşmelerine başladık.”
Gazlıgöl beldesinde ilk termal ve içmece oteli olan 5 yıldızlı Pala`s Premium Genel Müdürü Faruk Bulduk da, açılacak olan Zafer Havalimanı`nına 35 kilometre mesafede olduklarını ifade ederek, havalimanın açılması ile birlikte hem iç pazarda hem de dış pazarda ciddi bir hareketlilik yaşanacağını vurguladı. Bulduk, bölgede bulunan otellerin bacasız fabrika olduğunu ifade ederek, 120 kişiyi istihdam ettiklerini anlattı.

Sandıklı ilçesinde yapımı devam eden Safran Termal Resort Genel Müdürü Metin Esenlik de iki ay sonra açılışını yapacakları beş yıldızlı otelde 200 kişiyi istihdam edeceklerini anlattı. Esenlik, hedeflerinin yurt dışı pazarlara açılmak olduğunu ifade ederek, tüm oteller olarak yılda bir milyon turist hedefine ulaşıldığında istihdamında önemli ölçüde artacağını kaydetti.

Aralık 2011’de hizmete girecek olan 5 yıldızlı Güral Afyon Wellness&Convention Genel Müdürü Serdar Tütüncü de otelin, gerek sunduğu konfor gerekse hizmet anlayışıyla bölgesinde bir ilke imza atacağını belirtti. Otelin, bölgede istihdam konusuna da ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Tütüncü, yönetim kadrosunun yanı sıra 300 kişiye iş imkanı sağlayacak olan otelin, ilerleyen dönemlerde iş yoğunluğuna göre çalışan sayısını artabileceğini kaydetti.










Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile