Afyonkarahisar‘da 23 Nisan Kutlamaları

Afyonkarahisar‘da 23 Nisan Kutlamaları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Afyonkarahisar ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı.

Afyonkarahisar‘daki kutlamalar Kocatepe Parkı‘nda başladı. Protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı‘na çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Atatürk Stadyumu‘nda devam eden törenler, protokol üyelerinin vatandaşların ve çocukların bayramını kutlamasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım törende yaptığı konuşmada, bugünün çocuklarının yarının büyükleri olduğunu, bu bayramın dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan iki farklı unsuru bir arada barındıran milli bir bayram olduğunu söyledi. Yıldırım, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı‘nın bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti‘nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamalı bir dün olduğunu ifade ederek, "Bugün, ülkemizin demokratik ve laik cumhuriyet yönetimiyle buluştuğu ve bütünleştiği, ülke

yönetiminde ulusumuzun söz ve karar sahibi olduğu, gerek TBMM‘nin duvarlarına yazılı, gerekse millet olarak beyinlerimizde kazılı ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir‘ düsturunun bir bayrak gibi dalgalandığı gündür. Zor şartlarda elde ettiğimiz bağımsızlığımızın ve bölgemizde dünya barışı için bir denge unsuru olan ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti‘nin evlatları olmanın değerini bilmeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım‘ın konuşmasının ardından, öğrenciler tarafından 23 Nisan‘a ilişkin şiirler okunurken, çocuk korosu tarafından da marşlar seslendirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir, resim, kompozisyon, bilgi yarışması ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere cep telefonu ve kaplıca tatili ödülleri verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile