Afyonkarahisar’da Aile Günü Etkinlikleri

Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürü Alper Sezer, Türk sosyal hayatında ailenin toplumunun temeli olduğunu söyleyerek, “Güçlü aile, güçlü toplum demektir” dedi.


Sezer, ‘Aile Haftası’ ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ailenin önemine vurgu yaparak, Türk toplumunun tarih boyunca aile değerlerine verdiği önemle gelişmesini sürdürdüğünü ve kültürel kimliğini korumayı başardığını söyledi.

Sezer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Toplumun en küçük birimini oluşturan aile, sağlıklı bir toplum oluşmasında vazgeçilmez bir kurumdur. Güçlü aile, güçlü toplum demektir. Aile içindeki sevgi, saygı, dayanışma, hoşgörü, sadakat, sorumluluk ve inanç birliği geleneksel ortak sosyal değerlerimizdendir. Çünkü geleceğimiz olan çocuklar anne babaya, aileye ve topluma emanettir. Aile, bireyin sosyalleşmesinde, kimlik kazanmasında ve toplumdaki norm ve değerlerin özümsenerek gelecek kuşaklara aktarılmasında etkili olan temel sosyal kurumdur. Boşanmaların ve sonucunda tek ebeveynli aile sayısının arttığı, çocukların boşanmalarda karşı tarafı cezalandırıcı unsur olarak görüldüğü, cinnetlerin kol gezdiği, çocuk istismarlarının sıklaştığı günümüzde bozulan aile yapısının ve toplumu bütünleştirici değerlerlerinin korunması, geliştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından Aile ve Sosyal Destek (ASDEP) isimli proje geliştirilmiştir. Aile içinde sağlıklı iletişiminin sağlanması ve karşılıklı sevgi-saygı duygularının yoğun olarak yaşanması dileklerimle, tüm Afyonkarahisarlıların Aile Gününü ve Haftasını kutlar, aileleriyle birlikte yaşam boyu sağlıklı ve mutlu yarınlar dilerim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile